Gent en Charleroi speelden 1-1 gelijk na een tumultueuze partij. De bezoekers kwamen snel met tien te staan maar kwamen toch op voorsprong via Saglik. Kubo maakte voor rust gelijk van op de stip, maar verder kwam Gent niet.

De openingsminuten tussen AA Gent en Sporting Charleroi waren vooral een uitgebreide studieronde. Mazzu paste al snel zijn systeem aan waardoor het voor beide ploegen even zoeken was. Pas na een klein kwartier kregen we de eerste kans. Een slimme combinatie tussen Milicevic , Kubo en Asare , kwam uiteindelijk opnieuw bij die laatste terecht. De linksachter probeerde eerst nog terug te leggen maar in de tweede poging werkte hij toch zelf af. Penneteau kreeg met meer geluk dan kunde de bal nog uit zijn doel.

Charleroi kwam pas na twintig minuten ook opzetten. Dessoleil kopte een hoekschop net iets te veel naar de grond waardoor de bal over het doel sprong. Even later bracht Saglik de bal scherp voor, maar Diandy kon niet in doel devieren. Het goede moment van Charleroi kreeg een fikse deuk wanneer Tainmont de bal net iets te ver van zijn voet liet glippen en vervolgens door ging op de voet van Perbet . Visser twijfelde geen seconde en gaf Tainmont meteen de rode kaart.

Gent leek hier meteen van te profiteren wanneer Dejaegere er slim doorheen werd gestuurd. Hij legde de bal vervolgens terug op Perbet. De spits duwde de bal in het lege doel maar werd afgevlagd voor buitenspel. Nog geen minuut later mocht Saglik een verre vrije trap nemen. De bal ging over alles en iedereen en dwarrelde dan toch in doel. Aan het openingsdoelpunt hing wel een serieuze buitenspelgeur.

Charleroi kroop vervolgens in de egelstelling en liet de thuisploeg komen. Met nog vijf minuten te spelen voor de pauze miste Marcq zijn controle compleet en raakte de bal met de arm in het strafschopgebied. Visser legde de bal meteen op de stip. Het was de Japanner Kubo die zich achter de bal zette en de thuisploeg op gelijke hoogte bracht met een prima penalty.

Diezelfde Kubo kon bij het begin van de tweede helft de thuisploeg meteen op voorsprong trappen. Hij nam een voorzet van Saief perfect mee, maar via Penneteau en de lat ging de bal nog over het doel. Ook de rest van de tweede helft was het balbezit voor Gent, maar het kon hier geen gevaar mee creëeren. Penneteau kwam niet meer in de problemen. Invaller Verstraete ging in het slot zelfs nog te fel door op Marcq en kreeg ook de rode kaart.

Zo pakte Charleroi in extremis toch een punt in de Ghelamco Arena na meer dan een helft met tien man te moeten spelen. AA Gent kwam in de tweede helft veel te weinig opzetten en kwam dus niet meer tot scoren. De Buffalo?s moest deze wedstrijd winnen om zeker te zijn van de derde plek, maar moeten nu dus nog vol aan de bak op de volgende speeldag.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net na de rode kaart voor Tainmont gooit Saglik een vrije trap hoog voor doel. Niemand raakt de bal, maar die gaat dan wel voorbij Kalinic in doel.
de MAN
van de match
Neto speelde een ijzersterke partij op het middenveld. Hij besliste nog bijna de partij maar kwam net te kort in de tweede helft. 
onze MENING
over de match
Gent creëerde in de tweede helft te weinig en Charleroi hield al bij al nog makkelijk stand.