Club Brugge moet zich volgens coach Michel Preud'homme zondag tegen Anderlecht niet met de titel bezighouden. "Want zelfs als we winnen, hebben we niets in eigen handen." Dat zei hij op zijn persbabbel in aanloop naar de topper van speeldag acht in Play-off 1.

De druk ligt zondag tegen Anderlecht niet alleen bij Club, zo zegt Preud'homme. Zijn team staat nochtans vier punten achter op leider Anderlecht. "Wij moeten punten inhalen en dus winnen, maar Anderlecht moet de titel binnenhalen. De druk ligt bij beide teams."

De 58-jarige trainer ziet zijn ploeg zondag opnieuw sterk voor de dag komen. "Ik verwacht dat we spelen zoals we vorige vrijdag gespeeld hebben", zei Preud'homme doelend op de 1-3 zege op Charleroi na hattrick van José Izquierdo. Die laatste viel donderdag ziek uit, maar kon vrijdag alweer voluit meetrainen. Laurens De Bock en Benoît Poulain zijn wel onbeschikbaar tegen paars-wit.

Club speelt zondag om te winnen, maar mag volgens Preud'homme noch met de vorige match op Anderlecht noch met de titel in het hoofd spelen. "De verloren wedstrijd bij Anderlecht (2-0) is een negatieve motivatie. We concentreren ons enkel op de drie punten pakken. Maar de focus blijft Europees voetbal halen, want zelfs als we winnen, hebben we niets in eigen handen."