Na een vreemde match verlaat Club Brugge het Stade du Pays de Charleroi met drie punten op zak. José Izquierdo trapte drie doelpunten tegen de netten, maar dé man was wellicht Ethan Horvath. Omdat hij op een vreemde manier blunderde, maar nadien ook zijn eerste assist (!) in de boeken bijschreef.

Michel Preudhomme verraste met zijn basiself. Naast Jelle Vossen opnieuw in de spits koos de Waal immers voor linksachter Ahmed Touba en doelman Ethan Horvath. Beiden debuteerden als starter, terwijl een uit schorsing teruggekeerde Timmy Simons de bank vulde voor Ruud Vormer en Claudemir. Nicolas Penneteau toonde nog maar eens dat hij een vreemde doelman is toen hij Vormer als een linksachter achterna zat. Bjorn Engels, in extremis Benoît Poulain vervangen, kon de Carolo's niet lobben.

De doelman bewees nadien wel dat hij zijn ploeg kan rechthouden op een flits van Dorin Rotariu. De Roemeen was vlak voor de rust de man die duivel José Izquierdo uit zijn doosje liet. De Gouden Schoen tikte de 0-1 subtiel binnen.

Na de rust kregen we een heel bevreemdende fase. Horvath pikte een te diepe bal op voor de neus van David Pollet. De doelman legde de bal daarna voor zich uit en maande aan tot rust. Maar daarbij vergat hij Pollet in zijn rug, die de bal afsnoepte en de 1-1 in een leeg doel trapte. Izquierdo vond de blunder van zijn goalie zo erg dat hij na een mooie actie van Club meteen de 1-2 maakte. Mooi beeld: Claudemir maande Horvath meteen aan mee te komen vieren. 

De match brak door die knettergekke fase open, want de Carolo's toonden zowaar voor het uur al drang naar voren. Horvath liet het niet aan zijn hart komen en hield Club mee recht. Chris Bedia scoorde al twee keer tegen de landskampioen en Felice Mazzu gooide hem naast Pollet in de strijd. Hij probeerde het tevergeefs tweemaal vanop afstand. Dorian Dessolleil mikte net over. Bedia vanuit de draai, maar ook nu kon de Ivoriaan niet afwerken. Club speelde met vuur, Wesley moest het met zijn stevige lijf zien uit te doven.

Het was zowaar Horvath met een lange uittrap, waar heel Charleroi en vooral Penneteau zich op miskeek, die de match op slot zette. Izquierdo profiteerde met zijn derde van de avond. Charleroi had nu al een dubbele portie Mazzu Time nodig. Wesley verraste met een dribbel, Vormer pikte op aan de tweede paal. 'Joske' was tegen wil en dank derde doelpaal, dus geen 1-4 voor Club. Ook Hans Vanaken kon een opgelegde kans niet afmaken.

Club speelde de match volwassen uit en mag drie punten bijschrijven. Zij prevelen nu al schietgebedjes met Zulte Waregem in gedachten, die Anderlecht zondag punten kan afsnoepen. Want na deze speeldag staat de landskampioen tegenover RSCA in het eigen Jan Breydelstadion.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Wat anders dan de vreemde fase rond Horvath en Pollet? De goal was zeker geldig, maar het is zelden gezien dat een doelman in dit soort situaties een doelpunt tegen krijgt. Volgens Vanaken dacht zijn keeper dat er buitenspel werd gefloten.
de MAN
van de match
Horvath. Uiteraard voor de fase van het tegendoelpunt, maar vooral de reactie nadien. De Amerikaan deed het uitstekend met enkele mooie reddingen. Izquierdo scoorde drie keer, maar speelde eigenlijk onzichtbaar.
onze MENING
over de match
Een wedstrijd om niet snel te vergeten: de blunder en assist van Horvath, de drie goals van een verder bleke Izquierdo en Penneteau die ook weer gekke dingen doet. Club komt als terechte winnaar uit de bus.