Tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League clubs werd beslist om over te gaan tot aanvaarding van bepaalde biedingen met betrekking tot de audiovisuele rechten van de Jupiler Pro League en de Super Cup voor België en Luxemburg voor de komende 3 seizoenen.

Vandaag, in afwachting van eventuele nieuwe beslissingen, hebben de clubs van de Pro League beslist om de biedingen van de telecomoperatoren Telenet (Nederlands) en Voo (Frans), om op niet-exclusieve wijze alle wedstrijden van de Jupiler Pro League live uit te zenden, te aanvaarden. Telenet werd daarenboven de exclusieve rechten toegekend om de live rechten via internet en mobiele technologieën op autonome wijze ("stand alone") te verdelen in beide talen. Telenet verwierf eveneens de exclusieve rechten om de highlights in de weekends uit te zenden in Vlaanderen.

De clubs besloten tijdens de Algemene Vergadering verder ook om hun lopende samenwerking met publieke zenders VRT en RTBF te verlengen voor wat betreft de clips en magazines van de Jupiler Pro League.

Alle vier de rechtenhouders (Telenet, Voo, RTBF en VRT) hebben de mogelijkheid om clips, uitgesteld, uit te zenden van de matchen over het internet en mobiele technologieën.

De aanvaarding van de biedingen gedaan naar aanleiding van de Tender procedure opgestart op 8 februari 2017 geeft rechten met betrekking tot de betrokken competitie voor 3 seizoenen vanaf de start van seizoen 2017/18. Alle aanvaarde biedingen zijn onder voorbehoud van het finaliseren van de contractonderhandelingen.

Niettegenstaande het aanvaarden van deze biedingen blijft de tenderprocedure lopen en hoopt de Pro League, die nog steeds biedingen aan het evalueren is, in de toekomst nog aankondigingen te doen over de aanvaarding van biedingen gedaan naar aanleiding van de tender procedure.

De verhoogde concurrentie voor de audiovisuele rechten getuigt van een stijgende waardering van de Jupiler Pro League en de Super Cup door de mediaoperatoren en is een bewijs dat het Belgisch profvoetbal bij de Europese top blijft behoren. Tenslotte werden de biedingen van zowel Telenet als RTBF met betrekking tot de exclusieve rechten voor de Super Cup voor een periode van 3 seizoenen, aanvaard.

Lot Omschrijving Rechtenhouder Exclusiviteit Taal
Lot 1 Live Matchen via TV (incl. 'TV Overal' diensten) Telenet Nee Nederlands
Voo Nee Frans
Lot 2 Live Matchen enkel via internet en mobiele technologie) Telenet Ja Nederlands en Frans
Lot 3 Live Super Cup Telenet Ja Nederlands
RTBF Ja Frans
Telenet Nee Nederlands en Frans
Lot 4 In-Game & Delayed Clips Voo Nee Frans
RTBF Nee Frans
VRT Nee Nederlands
Lot 5 Week-end Free-to-air Highlights Telenet Ja Nederlands
RTBF Ja Frans
Lot 6 Maandagavond Magazine VRT Ja Nederlands
RTBF Ja Frans