Club Brugge mag drie punten bijschrijven. Het klopte Zulte Waregem met 2-1. Een uitmundende Vanaken en Rotariu wisten de vroege goal van Derijck nog uit in een prima eerste periode.

De supporters van Club Brugge hadden hun best gedaan om veel sfeer in het stadion te krijgen. Dat leek meteen voor een drive te zorgen bij de thuisploeg. Izquierdo haalde meteen van ver uit, maar zag zijn schot gekeerd worden door Steppe. De goede start van Club Brugge kreeg meteen een knauw, want aan de overzijde vond Coopman Hamalainen aan de tweede paal. Hamalainen werkte de bal in doel, maar de goal werd afgekeurd voor een duwfout van Gueye in de rug van Palacios. 


Twee minuten later was het wel raak. Hamalainen draaide een hoekschop richting tweede paal, waar Derijck vrij mocht inkoppen. Butelle verkeek zich op de bal en duwde hem via de paal binnen. Club Brugge moest even bekomen. Op het kwartier kreeg Izquierdo de bal met wat meeval op het middenveld. Hij haalde verschroeiend uit, maar zijn schot spatte uit elkaar op de paal. Club Brugge bleef de bezoekers opjagen en werd daarvoor beloond. Vossen gaf prima mee aan Vanaken, die Baudry afhield en de bal voorbij Steppe in doel schoot. 

 Club Brugge deed plots weer denken aan het Club Brugge van vorig seizoen. Vossen hield twee man af, maar kon Steppe niet verslaan. Wie anders dan Vanaken haalde opnieuw de achterlijn. Hij bleef goed kijken en vond Izquierdo, die onbegrijpelijk over besloot. Een minuutje later vond Vanaken opnieuw Izquierdo, maar ditmaal hield Steppe de Gouden Schoen van een doelpunt. Bij Cools ging het licht even uit. Hij gaf de bal zomaar cadeau aan Gueye, die alleen op doel leek te kunnen afgaan maar Poulain voorkwam dat. 

Tien minuten voor de rust speelde Vanaken knap binnendoor op Claudemir, die teruglegde op Vanaken. Vanaken omspeelde zijn man, maar werd neergehaald. Scheidsrechter Boucaut zag er geen strafschop in. Nog voor de pauze was het dan toch raak. Vormer legde klaar voor Rotariu, die hoog in doel besloot. Vlak voor de pauze werd er nog een doelpunt van Hamalainen afgekeurd voor een duwfout op Butelle. Club Brugge mocht gaan rusten met een 2-1-voorsprong. 

Na de pauze was er meteen een grote kans voor de bezoekers. Gueye bediende Hamalainen, die zijn schot gekeerd zag door Butelle. Vanaken speelde Izquierdo knap vrij in de zestien meter. Izquierdo had veel tijd, maar maakte toch de verkeerde keuze. Dalsgaard kwam er even later met twee benen vooruit in bij Vormer onder de ogen van Boucaut, die het geen fout vond.

Op het half uur loste Butelle een harde voorzet van Gueye. Butelle werd bijgestaan door Claudemir, die voor de aanstormende Lerager kon opruimen. Aan de overzijde vond Claudemir Vormer, maar diens voorzet werd afgeblokt. Een minuut later verstuurde Cools een prima voorzet. Ditmaal werd de kopbal van Vossen afgeblokt. Het waren schaarse Brugse mogelijkheden, want de bezoekers namen de wedstrijd langzaamaan in handen.

Twintig minuten voor affluiten ging Meïté zijn kans vanop afstand. Er was een goede save nodig van Butelle om de bal uit zijn doel te houden. Op die corner kwam Butelle onoordeelkundig zijn doel uit. Dalsgaard sneed voor de Brugse goalie in, maar mikte over. De volgende kans was opnieuw voor de thuisploeg. Vanaken verstuurde een prima corner. Poulain kon vrij afdrukken, maar mikte pal op Steppe die de bal in twee keer onder controle had. 

Met nog tien minuten op de klok haalde Hamalainen de achterlijn. Hij wou Lepoint de gelijkmaker voorschotelen, maar Denswil verdedigde prima. Ook Claudemir kreeg nog een dot van een kans. In de draai mikte hij van kortbij op de goed uitkomende Steppe. Ook Limbombe mocht nog eens uithalen, maar hij mikte wild naast. In de toegevoegde tijd brosseerde Vossen de bal richting verste paal. Steppe ging goed plat. Zulte Waregem kreeg geen kans meer. 2-1 was de eindstand. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het kwartier haalde Izquierdo verschroeiend uit. Zijn schot kwam via de paal terug het veld in. Het was het teken voor de Brugse aanhang om vol achter hun ploeg te gaa
de MAN
van de match
Hans Vanaken was vandaag opnieuw de Hans Vanaken van vorig seizoen in de Play-Offs. Met veel vista en overtuiging was hij een aanspeelpunt voor Club Brugge en deed hij Zulte Waregem vaak pijn. Hij bekroonde zijn knappe wedstrijd met een doelpunt.
onze MENING
over de match
Zulte Waregem begon aan de wedstrijd met een vroege voorsprong. Na het schot van Izquierdo nam Club Brugge de wedstrijd vol in handen en voetbalde het kans na kans bij elkaar. De voorsprong aan de rust was meer dan gewettigd. Na de pauze nam Club Brugge gas terug. Zulte Waregem kwam beter in de wedstrijd, maar aanspraak maken op een gelijkspel kon het niet.