Oostende heeft voor het eerst tijdens deze Play-Offs kunnen winnen. Het won in eigen huis met 1-0 van Charleroi. Siani scoorde van op de stip het enige doelpunt.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Charleroi liet de bal aan Oostende dat met het balbezit weinig tot niets deed. De bezoekers wachtten geduldig af om tegen te prikken maar ook zij kwamen er niet uit in het openingskwartier. Het was dan ook lang wachten op het eerste doelgevaar. Dat kwam er nadat een voorzet van N'Ganga pardoes op de lat viel. Voor de eerste echte kans was het wachten tot minuut 31. Na dom balverlies van Marcq speelde Siana Musona vrij op rechts. De Zimbabwaan kwam meteen naar binnen en haalde stevig uit. Zijn poging ging maar net naast.

In een kansarme eerste helft wist Oostende nog één keer gevaarlijk te zijn. Na een voorzet van Musona kon Marusic vrij koppen aan de tweede paal. Zijn kopstoot was naar het zicht van de hele eerste helft, te zwak. 0-0 was dan ook de logische ruststand na 45 flauwe minuten.

Oostende kwam met verse moed uit de kleedkamer en dat leverde meteen gevaar op. El Ghanassy kwam naar binnen en stelde voor het eerst in de wedstrijd Penneteau op de proef. Twee minuten later was het Musona die Penneteau tot een goed redding dwong. Opschudding rond het uur. Na een voorzet van Rozehnal wijst ref Vertenten naar de stip voor een trekfout van Marcq. Het leverde de middenvelder zijn tweede gele kaart op en Oostende een uitgelezen mogelijkheid op de wedstrijd open te breken. Aanvoerder Siani liet de kans niet onbenut en schoot de thuisploeg overtuigend op voorsprong.

Nadien was het voor Oostende veel makkelijker voetballen tegen 10 Carolo's. Musona en Berrier lieten het in het slotkwartier nog na om de score verder uit te diepen. Charleroi kon geen vuist meer maken en kwam zelf niet meer tot kansen. Zo won Oostende voor het eerst deze Play-Offs en nadert het tot op twee punten van Charleroi dat op de vierde blijft in de stand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Ref Vertenten fluit strafschop voor een trekfout van Marcq. Een strafschop die je zeker kan fluiten, maar dan moeten er elke wedstrijd 5 penalty's gefloten worden...
de MAN
van de match
Aanvoerder Siani bleef ijzig kalm van op 11 meter en schonk Oostende zo zijn eerste driepunter.
onze MENING
over de match
Na een zeer flauwe eerste helft een aangenaam kijkstuk na rust. Meer strijd, meer kansen en een doelpunt.