Charleroi heeft voor het eerst in deze Play-Offs kunnen winnen. Het won verdiend met 2-0 van Zulte Waregem na twee doelpunten in de slotfase.

Charleroi en Zulte Waregem konden tijdens deze Play-Offs nog niet winnen en gingen vandaag beiden op zoek naar hun eerste driepunter. De thuisploeg ging furieus van start. Al na 50 seconden werd Steppe een eerste keer op de proef gesteld na een poging van Baby. Een minuut later duwde Harbaoui een voorzet van Tainmont in doel maar ref Geldhof keurde het doelpunt terecht af wegens buitenspel. Na de felle opening van Charleroi herstelden de West-Vlamingen al snel het evenwicht zonder echt gevaarlijk te zijn.

Het was wachten tot minuut 35 vooraleer de bezoekers een eerste keer konden dreigen. Na een hoekschop van Kaya ging Penneteau onder de bal door en kon Dalsgaard koppen. Zijn poging ging een metertje over. In een voor het overige kansarme eerste helft probeerde Tainmont het nog eens van afstand maar zijn schot vloog hoog over. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

De bezoekers kwamen met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer en dat leverde ook meteen een kans op. Kaya zocht en vond met een vrije trap Leye. De spits haalde meteen uit maar zag zijn bal net naast gaan. Op het uur had Baby de 1-0 aan de voet nadat Steppe een voorzet van N'Ganga loste maar de Fransman besloot naast. Vijf minuten later was Baby daar weer met een niet te missen kans. Na een slecht weggewerkte vrije trap mocht hij van op de kleine rechthoek vrij uithalen maar hij besloot recht op doelman Steppe.

MAZZU TIME

Mazzu bracht nadien Pollet en Saglik in om meer druk vooruit te zetten en dat lukte ook. Het laatste kwartier kampeerde Charleroi volledig op de helft van Zulte Waregem. Dury en de zijnen leken stand te houden tot Baby in de negentigste minuut dan toch de weg naar de netten vond. Na het doorzetten van de ook al ingevallen Bedia kwam de bal voor de voeten van Baby die de bal hoog in doel schoot. Pollet verdubbelde de score in minuut 92 nog na een knappe individuele actie. Charleroi doet het nog maar eens in Mazzu time en springt naar plaats vier.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De inbreng van Pollet, Saglik en Bedia veranderde het spelbeeld volledig. Charleroi ontwikkelde meer druk vooruit en dwon daardoor een pak kansen af in de slotfase.
de MAN
van de match
De Fransman Baby lukte in minuut 90 dan toch de openingstreffer. Hij liet eerst nog twee open kansen liggen maar besliste dan toch de wedstrijd in het slot.
onze MENING
over de match
Een verdiende overwinning voor Charleroi. Het had de beste kansen en was de betere in het spel.