STVV en UR Namur gaan de komende drie jaar intensief samenwerken voor het scouten en opleiding van jeugdspelers. De twee clubs hebben een samenwerkingsakkoord ondertekend op Stayen, waarmee de twee clubs hun verankering in Haspengouw versterken.

"De essentiële boodschap is dat we een historisch samenwerkingsakkoord hebben afgesloten met een Franstalige club uit Haspengouw. Hiermee vullen we een leemte op", zei voorzitter van STVV Marieke Höfte bij de ondertekening. STVV krijgt nu al veel testspelers uit Wallonië over de vloer en één van de voordelen voor hen is dat ze de vaak grote verplaatsing naar Sint-Truiden nu niet meer moeten maken en dat ze ook in Namen getest kunnen worden."

"Ook voor de jeugdspelers van Sint-Truiden heeft de samenwerking tal van voordelen", legt Höfte uit. "Zo kunnen de Nederlandstalige voetballers nu in Namen een Franstalig taalbad gecombineerd met een training volgen. Onze actieradius wordt ook groter en testertjes kunnen makkelijker de weg vinden naar ons. Natuurlijk hebben wij ook de uitstraling van een eersteklasser, wat voor de spelers uit Wallonië ook een belangrijke factor is."

"Sint-Truiden heeft het dankzij de concurrentie van Genk en Standard moeilijk om nieuwe (Waalse) jeugdspelers aan te trekken", vult vicevoorzitter Benoit Robert aan. "We moeten die in het Franstalige gedeelte van Haspengouw gaan halen. Daarom richten we een voetbalacademie op in Namen, waar 1500 spelers terecht kunnen."