Veel werk voor de Reviewcommissie dinsdag na een paasweekend vol voetbal. De Reviewcommissie nam 12 fases van de derde speeldag van de Jupiler Pro League Play-Offs onder de loep. Eén speler riskeert vervolging door het Bondsparket.

De match waarmee de Reviewcommissie het meeste werk had was het duel tussen Waasland-Beveren en KV Mechelen. Er werden niet minder dan vier fases bekeken: met Rudy Camacho (Waasland-Beveren, 4de minuut), met Ibrahima Seck (Waasland-Beveren, 16de minuut), met Julian Michel (Waasland-Beveren, 22ste minuut) en met Zeljko Filipovic (KV Mechelen, 35ste minuut).

Uit KV Oostende-Anderlecht en Charleroi-AA Gent werden telkens twee fases beoordeeld. De betrokken spelers zijn Uros Spajic (Anderlecht, 37ste minuut), Yassine El Ghanassy (Oostende, 75ste minuut) en twee keer Hamdi Harbaoui (Charleroi, 74ste en 77ste minuut).

Tot slot waren er nog vier matchen waarin telkens één fase werd ontleed: Roeselare-Moeskroen, Eupen-Lokeren, Kortrijk-Genk en Union-Standard. Het ging om  Simon Diedhiou (Moeskroen, 16de minuut), Eric Ocansey (Eupen, 57ste minuut), Hannes Van der Bruggen (Kortrijk, 32ste minuut) en Collins Fai (Standard, 59ste minuut).

Op basis van artikel 277 van het bondsreglement besliste de Reviewcommissie Hamdi Harbaoui te laten vervolgen door het Bondsparket voor het incident uit de 74ste minuut in de match tussen Charleroi en AA Gent. De spits van de Zebra's kwam toen weg met een gele kaart. Harbaoui sprong onorthodox met beide voeten vooruit naar de bal en trapte daarbij op de voet van Brecht Dejaegere. Ref Nicolas Laforge bestrafte met geel. Door de ingreep van de Reviewcommissie wordt die kaart geschrapt, maar krijgt de fase wel een disciplinair staartje. Harbaoui moet zich voor zijn overtreding gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie.