AA Gent had genoeg aan een doelpunt van Kubo om de drie punten mee te nemen uit Charleroi. Door die zege komt het naast Club Brugge op de tweede plaats in Jupiler Pro League Play-Off 1.

Charleroi startte met Fall en Bedia in de spits, Harbaoui startte op de bank. Een pas herstelde Dejaegere begon bij de bezoekers als reserve, Milicevic stond in de basiself. Het plannetje van Mazzu wierp bijna meteen vruchten af. Fall kopte door voor zichzelf, maar Kalinic stond goed op te letten en was eerst op de bal.

Nadien waren de bezoekers gevaarlijker. De thuisploeg ontsnapte eerst nog toen Dessoleil de bal al dan niet bewust tegen de hand kreeg in de zestien. Halfweg de eerste helft was het wel raak. Via Coulibaly kwam de bal bij Kubo. De Japanner ging met een gelukje voorbij zijn man en scoorde dan in de korte hoek. Nadien bleef AA Gent baas zonder verdere grote kansen.

Na de pauze nam de thuisploeg het initiatief over. Benavente kreeg net voor het uur de eerste echte kans, Kalinic veegde de bal in hoekschop. De thuisploeg behield veldoverwicht, de bezoekers kwamen er enkele keren gevaarlijk uit op de counter. Het laatste halfuur mocht Harbaoui nog wat proberen. Vlak voor tijd kreeg die nog een grote kans, maar Kalinic bleef goed naar de bal kijken en maakte de poging onschadelijk.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De goal van Kubo. Eerst verdedigde Mata wel heel slap en dan liet Penneteau zich verrassen aan de eerste paal.
de MAN
van de match
Yuya Kubo. De Japanner was alomtegenwoordig én beslissend. Hij scoorde en knutselde ook de mooiste actie van de tweede helft in elkaar met een hakje gevolgd door een goede voorzet. 
onze MENING
over de match
AA Gent speelde een volwassen wedstrijd. Na de voorsprong kwam het amper nog in de problemen. Charleroi toonde te weinig inspiratie om aanspraak te maken op meer.