Op de tweede speeldag in Play-Off 1 heeft Club Brugge pijnlijk puntenverlies geleden in Jan Breydel tegen Charleroi. De Zebra's kwamen via een strafschop op gelijke hoogte.

Club monopoliseerde de bal in de eerste helft, maar stuitte op een sterk georganiseerd Charleroi. Dat kreeg wel de eerste bijna kans, maar Bedia was te verrast en liet de bal van zijn voet springen in de zestien. Simons reageerde door na een hoekschop binnenkant voet in één tijd richting doel te trappen, zijn poging ging naast. Pollet spurtte namens de bezoekers door aan de overkant, maar Poulain was hem te snel af. De beste kans kregen we op het halfuur: Vormer zette Immers voor doel en diens poging werd door doelman Penneteau onschadelijk gemaakt. Van Rhijn vuurde nog eens een zwieper af na een vrijschop, de bezoekende sluitpost bokste in hoekschop. Zonder goals trokken beide teams naar de kleedkamers.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Wesley nam aan, draaide en trapte van buiten de zestien: zijn schot verraste alles en iedereen, zelfs de fans in het stadion: 1-0 voor Club. Simons haalde halverwege de tweede periode uit met de linker: in de handen van Penneteau. Via een strafschop kwam Charleroi een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Van Rhijn kreeg een duwtje van Tainmont en speelde de bal met de hand. Bedia trapte binnen al zat Butelle nog aan de bal. Club probeerde nog wel, maar geraakte niet echt aan kansen. Butelle moest nog aan de bak op een pegel van Tainmont, Benavente trapte in de herneming over.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De strafschop voor Charleroi, voorafgegaan door een duwfout van Tainmont op Van Rhijn.
de MAN
van de match
Geen echte uitblinker. We kiezen voor Martos, de organisator van het bezoekende blok.
onze MENING
over de match
Een gesloten wedstrijd, zeker voor de pauze. Club kon toch een gaatje vinden erna, maar een strafschop zorgde uiteindelijk voor het 1-1 eindresultaat. Pijnlijk puntenverlies voor de Bruggelingen.