Op de eerste speeldag van Play Off 1 speelden Charerloi en Oostende 1-1 gelijk. De West-Vlamingen kregen de beste kansen en wisten te scoren via Musona. Mata hing de bordjes gelijk met een heerlijke vrije trap.

Het was thuisploeg Charleroi dat het felst begon aan het eerste Play Off 1-duel tegen verliezende bekerfinalist Oostende. Via een ijzersterke Harbaoui wist de thuisploeg meteen te dreigen.

Maar ook Oostende was meteen gevaarlijk. N'Ganga speelde de bal te kort terug op Penneteau, waardoor Canesin alleen op doel kon afgaan. Zijn poging werd op de lijn gekeerd door Dessoleil.

Het baltempo bleef gedurende de hele eerste helft zeer hoog. Oostende kreeg nog enkele kansjes via Musona en El Ghanassy, die beiden niet wisten te scoren.

Op het einde van de eerste periode liet Charleroi-spits Harbaoui zijn kwaliteiten zien. Hij kopte eerst tegen de dwarsligger en schoot een minuut later tegen de paal. Zo gingen we rusten met een 0-0 gelijkspel. Ruststand: 0-0.

In de tweede periode nam uitploeg Oostende het initiatief. Het was El Ghanassy die op aangeven van Musona een opgelegde kans de nek omwrong. 

Vijf minuten later stuurde Canesin zijn medespeler Musona alleen op doel af, die het leer netjes voorbij de Charleroi-doelman schoof. 0-1 in het voordeel van Oostende.

Na het openingsdoelpunt ging het speltempo liggen. Oostende creëerde nog enkele kleine kansjes, maar kon niet meer scoren.

Op een klein kwartier van het einde viel het doelpunt aan de overkant. Rechtsachter Mata krulde een vrije trap heerlijk in de linkerbovenhoek. Zo hingen de bordjes weer gelijk. Eindstand: 1-1.

Oostende klimt voorlopig naar een vierde plaats. Charleroi wordt vijfde in Play Off 1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De heerlijke vrije trap van Mata, die ervoor zorgde dat thuisploeg Charleroi niet met lege handen achter bleef.
de MAN
van de match
Musona was een gesel voor de verdediging van Charleroi. Hij was tevens doelpuntenmaker van dienst bij de West-Vlamingen.
onze MENING
over de match
Een prachtige Play Off 1-wedstrijd! Kansen voor beide ploegen en voortdurend een hoog speltempo: reclame voor Play Off 1.