Charleroi heeft zich op de slotspeeldag van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League verzekerd van een ticket voor Play-Off 1 na een scoreloos gelijkspel op Lokeren.

De Zebra's hadden hun lot in eigen handen: winnen of gelijkspelen volstond sowieso voor Play-Off 1. Bij verlies was het afhankelijk van de resultaten van AA Gent, KV Mechelen en KRC Genk. Speculeren op een gelijkspel deed Charleroi evenwel niet, maar alles in de aanval gooien evenmin.

Dat resulteerde in een eerste helft waarin de troepen van de jarige Felice Mazzu (51) wel veel balbezit hadden, maar veel te weinig scherpte voor doel toonden. 0-0 was dan ook de logische ruststand.

De tweede helft was van hetzelfde allooi. Lokeren toonde zich met een fel gehavende ploeg strijdbaar, maar Penneteau verontrusten zat er niet in. Charleroi had alles onder controle, maar bakte er offensief nog minder van dan voor de rust.

Toch leek het nog even spannend te kunnen worden toen Marcq een kwartier voor tijd na een tweede gele kaart moest gaan douchen. Mazzu trapte uit frustratie een flesje op het veld en werd door scheidsrechter Boucaut naar de tribunes gestuurd.

In de resterende speeltijd kwam het echter niet meer tot prangende fases en zo brachten de Zebra's hun missie dus tot een goed einde. Ze mogen als zesde deelnemer naar Jupiler Pro League Play-Off 1!

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De uitsluiting van Marcq. Met nog een klein kwartier te spelen moest Charleroi met 10 verder. Dit had een kantelpunt kunnen zijn, maar uiteindelijk hielden de Zebra's makkelijk stand.
de MAN
van de match
Kansarme match waarin beide doelmannen nauwelijks werk op te knappen kregen. Doe dan toch maar Copa als man van de match. Met een formidabele reflex hield hij Harbaoui van de 0-1... al werd de spits van Charleroi wel afgevlagd voor buitenspel. Een (overbodige) sublieme redding...
onze MENING
over de match
De match zelf was niet bepaald een spektakelstuk. De viering van Charleroi achteraf was intens en puur. Felice Mazzu heeft schitterend werk geleverd en met deze spelerskern het maximum eruit gehaald. Play-Off 1, een prachtig verjaardagscadeau voor de trainer!