Charleroi heeft op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie in extremis een verrassende thuisnederlaag vermeden. De wedstrijd tegen Kortrijk eindigde op 1-1.

De fans van Charleroi zorgden van meet af aan voor vuur, maar dat sloeg niet over op het veld. De toeschouwers bleven op hun honger zitten tijdens een matige partij voetbal. Charleroi nam het heft in haden, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Toch troffen de Zebra's twee keer raak in de eerste helft, beide doelpunten werden echter afgekeurd voor buitenspel.

Vlak voor het uur opende Kortrijk de score. Saadi pakte uit met een heerlijke krul en doelman Penneteau had geen verhaal. Met nog 25 minuten op de klok kreeg Saadi de 0-2 op een presenteerblaadje aangeboden door Vanderbruggen, maar de aanvaller van Kortrijk trapte de bal hoog over het doel en zo bleef het spannend.

Charleroi zette nog een slotoffensief in, maar kansen creëren zat er niet in voor de Zebra's. Toch zou de thuisploeg, naar goede gewoonte, in extremis nog een punt in eigen huis houden. In de 95e minuut kon Dessoleil in de rebound de bal voorbij Sifakis werken.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd doet Charleroi zijn reputatie opnieuw alle eer aan. De Zebra's blijven zo op koers voor Jupiler Pro League Play-Off 1.
de MAN
van de match
Kortrijk-doelman Sifakis leek zich tot matchwinnaar te ontpoppen, maar moest zich in het slot toch omdraaien.
onze MENING
over de match
Charleroi had de bovenhand, maar Kortrijk had de wedstrijd al vroeger op slot kunnen doen. Uiteindelijk maken de Zebra's nog gelijk, wat hen op koers voor de top zes houdt.