AA Gent heeft eenvoudig afgerekend met Moeskroen. De thuisploeg won overtuigend met 3-1. Door de overwinning komt AA Gent op één punt van Play-Off 1. Moeskroen blijft de rode lantaarn.

AA Gent begon voortvarend aan de wedstrijd. Al vroeg in de partij kopte Saief een metertje voorlangs. Aan de overkant knalde Mohamed op de vuisten van Kalinic. Na ruim zes minuten klom de thuisploeg op voorsprong. Met veel geluk belandde een voorzet tot bij Kalu. De Nigeriaan joeg de bal van dichtbij in het dak van het doel.

Nadien controleerde AA Gent de partij. Op het half uur kon de thuisploeg het veelvuldige balbezit ook verzilveren. Kubo versnelde en schoof de bal rustig in de verste hoek binnen. AA Gent zat al voor de pauze op rozen.

Al snel in de tweede helft leverde Peyre een extra boeketje rozen af. Hij gaf AA Gent een strafschop cadeau na een trekfout op Perbet. De spits nam het geschenk zelf in dank aan.

De wedstrijd was toen al gelopen. De thuisploeg sprokkelde nog enkele kansjes. Vooral een bedrijvige Perbet zorgde voor gevaar, maar hij zou uiteindelijk niet meer scoren. In het slot kon Moeskroen de eerredder toch op het scorebord werken. Stojanovic duwde een voorzet van dichtbij binnen. Het slotakkoord was voor Perbet. Hij stuitte op de paal.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het vroege doelpunt van Kalu. Op dat moment was het moeilijkste werk al achter de rug voor AA Gent. Door de snelle goal kon de thuisploeg de wedstrijd rustig in handen nemen.
de MAN
van de match
Perbet. De spits was zeer bedrijvig. Hij bood zich steeds goed aan en liet zich vaak in het spel betrekken. Hij scoorde bovendien vanop de strafschopstip.
onze MENING
over de match
AA Gent rekende uiteindelijk eenvoudig af met Moeskroen. De bezoekers zagen hun muur al na zes minuten tegen de grond liggen. Ze hebben de thuisploeg amper in de problemen gebracht.