Sporting Charleroi heeft op de 28ste speeldag van de Jupiler Pro League STVV opzij gezet met 1-0. De thuisploeg was in de tweede helft baas, maar wachtte opnieuw tot in de slotminuten om toe te slaan. De onvermijdelijke Hamdi Harbaoui brak de ban.

STVV opende vrank en vrij in het Zwarte Land. Christian Ceballos zette zijn linker als eerste achter de bal, maar Nicolas Penneteau bokste het harde schot van de Spanjaard weg. Hamdi Harbaoui tekende voor de eerste Waalse kans, maar kon geen vierde van het seizoen prikken. Dorian Dessoleil klom na twintig minuten hoger dan de rest. Lucas Pirard had geluk dat zijn ex-ploegmakker de kans pal op hem kopte. Het bleek meteen de grootste kans van de eerste helft, die evenwichtig verdeeld werd.

Dessoleil kopte na rust naast, Harbaoui trapte hard over. De thuisploeg was dus beter uit de kleedkamer gekomen. Harbaoui kon een voorzet van Francis N'Ganga oppikken met de borst, maakte zich tegelijk vrij en jaagde de bal maar nipt over. Felice Mazzu stuurde David Pollet, Clément Tainmont en Jordan Remacle behoorlijk snel de wei in. Bij STVV kwam Wolke Janssens in. Die liet zich meteen zien met een rush en een schot in het zijnet.

Charleroi ging Mazzu Time in, waar het al vijftien punten pakte dit seizoen. En opnieuw was het prijs voor de Carolo's in de laatste minuten van de wedstrijd. Want een sterke Harbaoui kon een voorzet van Tainmont vrijstaand binnen knikken. Met zo'n vijf minuten nog te spelen haalde Mambourg opgelucht adem, want het was zeker in de tweede helft de baas.

Door de zege zet Mazzu nu druk op KV Oostende, KAA Gent en KV Mechelen, die later deze avond en morgen nog in actie komen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De goal van Harbaoui was vintage voor de Algerijn. Er ging een mooie actie van Tainmont aan vooraf, maar toch vooral een dekkingsfout van de Truiense verdediging.
de MAN
van de match
Harbaoui is ook veruit de man van de match. Hij speelde uitstekend en werkte zich te pletter. Hij kreeg verschillende kansen en dan weet je dat er eerder vroeg dan laat een doelpunt volgt.
onze MENING
over de match
STVV verliest en is officieel nog niet zeker van het behoud. Maar dit is een te goede ploeg om nog in gevaar te komen. Charleroi pakt drie levensbelangrijke punten in de strijd om Play-Off I. Het is een mooie strijd, daar rond plaats zes.