Een combinerend KRC Genk en een stug Charleroi: daar kwam het vanavond op neer in de Luminus Arena. De Limburgers domineren vooral in de tweede helft, maar hadden twee penalty's nodig om één goal te scoren. Stergos Marinos wiste de treffer van Leandro Trossard echter uit.

Na een aangename studieronde was de eerste kans voor de bezoekers. Christian Benavente kon doorbreken na slecht uitverdedigen van Genk, maar vond Matthew Ryan op zijn weg. Die veegde de kans weg, maar de bal caprioleerde tot bij Hamdi Harbaoui. Die reageerde verrast en koos verkeerdelijk voor de trap in plaats van de kopbal.

Genk dreigde op het halfuur door een dribbel van Siebe Schrijvers en een mooie vrije trap van Alejandro Pozuelo. Javi Martos voorkwam erger voor de Carolo's. Felice Mazzu had zijn pionnen goed georganiseerd zoals altijd, Genk moest de flanken opzoeken om tot kansen te komen. Aanvallend was het minder voor de Carolo's, die met Chris Bédia achter Harbaoui speelde en niet David Pollet.

Aly Samatta kreeg ook zijn kansje, maar hij werkte te zwak af in de draai. Leandro Trossard haalde vlak voor rust uit met een mooie borstcontrole en dito volley vanop dertig meter. Nicolas Penneteau was maar net op tijd om de ruststand op 0-0 te houden. Na rust was ook hij weer gevaarlijk met een listig boogballetje dat maar net naast botste.

Genk was wakker uit de kleedkamer gekomen, want het drukte de bezoekers terug tot in de eigen zestien. De troepen van Albert Stuivenberg misten echter wat efficiëntie in de zone van de waarheid. Ze kregen echter een letterlijk duwtje van Bédia, die in de eigen box Jere Uronen omver duwde. Maar ook vanaf elf meter kon Pozuelo de bal niet tegen de netten krijgen.

Het deksel en de neus: het gebeurde net niet in de Luminus Arena. Want amper vijf minuten later trapte Omar Colley de bal via een capriool bijna in eigen doel. Het doelwerk bracht gelukkig redding voor de Limburgers. Dorian Dessoleil hielp dan maar een handje -letterlijk- door handspel te maken in de eigen zestien meter. Trossard bekroonde zijn wedstrijd door de elfmeter om te zetten.

Amper een minuut later was het weer te herdoen. Want een weggewerkte voorzet door Colley belandde plots voor de voeten van invaller Stergos Marinos. Die ramde de gelijkmaker in het dak van het doel. Dessoleil wilde zijn fout van voordien goed maken, maar zijn kopbal werd van de lijn gekeerd. Een dolle tien minuten had zich ontvouwen in de Luminus Arena. Met nog vier extra minuten werd het nog spannend, maar het bleef 1-1. Charleroi blijft in de zestien, Genk begint nu echt in tijdsnood te komen voor Play-Off 1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De tegentreffer van Charleroi is bijzonder frustrerend voor Genk, maar is natuurlijk hét moment. Het betekende dat Mazzu met zijn organisatie een puntje meegraait uit Limburg.
de MAN
van de match
Leandro Trossard was uitstekend vanavond en bekroonde zijn wedstrijd met de penalty. Er zijn heel wat goede voetballers in Genk, hij is er als jongeling zeker één van.
onze MENING
over de match
Het werd geen spektakelstuk, maar Genk was toch de beste ploeg. Het domineerde en combineerde. Charleroi verdedigde vooral, zeker in de tweede helft. Maar de Limburgers lijken wel vaker die dodelijkheid voor doel te missen. Anders hadden de Carolo's hier vanavond niks komen rapen.