Op de 26ste speeldag in de Jupiler Pro League heeft Charleroi met 2-1 gewonnen tegen Westerlo. Pas in de laatste twintig minuten gingen de Zebra's op en over de bezoekers.

Al in de openingsminuut kopte Harbaoui niet ver naast het doel. Vijf minuten later moest Van Langendonck nog eens goed tussenkomen op een vrijschop van Remacle. Daarmee hebben we de beste kansen voor de Zebra's in de eerste helft meteen gehad. Westerlo kwam geleidelijk aan beter in de match en dreigde via Rommens, die zijn poging naast zag gaan. Omdat Marinos gewisseld moest worden en niet meer voluit kon gaan, profiteerden de Kemphanen. Acolatse kreeg veel ruimte op links, kwam naar binnen en plaatste de bal via de verste paal tegen de touwen. In de toegevoegde tijd kwam Charleroi nog eens piepen via een ongevaarlijke kopbal van Baby over de lat. De bezoekers gingen met een voorsprong de rust in en dat was niet eens onverdiend te noemen.

De Carolo's begonnen met aanvallende impulsen aan de tweede helft, maar de bezoekers bleven het gevaarlijkst. Vooral Acolatse bleek een gesel voor de thuisdefensie. Hij zorgde dan ook als bliksemafleider voor Ganvoula die erg dicht bij een tweede treffer kwam, maar zijn poging bleef onder Penneteau steken. Na de inbreng van Benavente moest Westerlo toch achteruit. Van Langendonck greep in op een harde en lage voorzet van de Peruviaan, de defensie werkte weg. Na een individuele actie van opnieuw Benavente trapte Baby met zijn linker naast. Het kwam er dan toch van en na een voorzet van Mata kon Marcq vrijstaand de gelijkmaker tegen de touwen duwen. Meteen daarna had Acolatse de 1-2 aan de voet, zijn plaatsbal viel maar nipt naast. Charleroi bleef aandringen en zoals zo vaak sloeg de thuisploeg toe in de slotfase. Van Langendonck kon een voorzet van de linkerkant niet klemmen, Benavente pikte op en duwde de 2-1 binnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Penneteau die Ganvoula van de 0-2 hield.
de MAN
van de match
Benavente. Speelde niet lang, maar deed de match helemaal kantelen. Daarvoor was Acolatse de gevaarlijkste man.
onze MENING
over de match
Bijna 70 minuten lang leek er niets aan de hand voor Westerlo, maar dan sloeg Charleroi toch weer toe in de slotfase.