Club Brugge heeft met het kleinste verschil gewonnen van Charleroi. Vossen zorgde voor het enige doelpunt. De thuisploeg speelde een flauwe eerste helft, maar kwam na de pauze beter voor de dag.

In de eerste helft had Club Brugge het niet onder markt tegen Charleroi. Het tactische plaatje van Mazzu klopte tot in het kleinste detail. De bezoekers vingen Club goed op en speculeerden vervolgens op de tegenaanval. Penneteau moest voor de rust geen bal pakken.

Charleroi daarentegen kon wel dreigen. Butelle redde met een knappe beenreflex op een schot van Harbaoui. Op het halfuur volgde de beste kans van de eerste helft. Bedia moest de openingstreffer rustig binnen leggen, maar de spits knalde van dichtbij over het doel.

Na de pauze toonde Club Brugge een heel ander gezicht. Het inspiratieloze combinatiespel maakte plaats voor rechttoe rechtaan voetbal. De thuisploeg drukte Charleroi achteruit, al werd Penneteau niet echt op de proef gesteld.

Halverwege de tweede helft zette Club het overwicht toch om in een doelpunt. Wesley bediende Vossen. De spits nam de bal prima op de slof en knalde in de korte hoek binnen. Charleroi was nadien niet meer in staat om te antwoorden. Na het laatste fluitsignaal haalde het Jan Breydelstadion opgelucht adem.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De enorme misser van Bedia. Charleroi speelde een puike eerste helft en kreeg een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te klimmen. Bedia miste echter onbegrijpelijk. 
de MAN
van de match
Vossen. De aanvaller kan een moeilijke wedstrijd toch nog in het voordeel van Club Brugge laten kantelen. Zijn doelpunt was opnieuw erg belangrijk.
onze MENING
over de match
In de eerste helft was Charleroi de beste ploeg. Het team van Mazzu stond uitstekend en brak bovendien ook gevaarlijk uit. Na de pauze schoot Club wakker en nam de druk toe. Een gelijkspel was misschien wel rechtvaardiger geweest.