Charleroi blijft de top zes bestormen, want na de knappe zege op de vorige speeldag in Oostende, legde het nu ook Zulte Waregem over de knie. De Zebra's staan voorlopig zelfs vierde.

Op een bijzonder slechte grasmat eiste Zulte Waregem meteen de bal op, maar toch was de eerste kans op het kwartier voor Charleroi. Bedia kapte naar binnen en kon bijna afdrukken, De fauw stak er nog net op tijd een voetje tussen. Pas vier minuten voor de pauze konden de toeschouwers zich nog eens opwarmen en het was meteen een doelpunt. Meité leed balverlies, Hendrickx verlegde het spel snel en slim naar links waar Harbaoui zijn rechtstreekse tegenstrever Baudry voorbij ging en knap overhoeks binnenplaatste. Op slag van rust leek Bedia op weg naar een tweede goal, maar deze keer kwam Baudry wel gepast tussen.

De tweede helft begon met enkele halve kansjes voor Charleroi. Dury greep dan maar in met twee wissels en dat pakte goed uit. Leye kopte een diepe pass van Severin door in de voeten van Gueye en de invaller trapte eerst over de bal, maar daarna en in dezelfde actie wel de gelijkmaker op het bord. Ook nu zagen we nauwelijks kansen, maar de thuisploeg zou toch weer toeslaan in de slotfase zoals zo vaak. Remacle krulde een vrijschop rond een slecht opgestelde muur en bezorgde de thuisfans het delirium.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De vrijschop van Remacle, die eigenlijk nooit binnen mocht, maar wel slim rond de muur gekruld.
de MAN
van de match
Hendrickx. Speelde een sterke match op het middenveld van de Zebra's.
onze MENING
over de match
Een matige wedstrijd op een barslecht veld. Het leek op een gelijkspel af te stevenen, tot Remacle doelman Bossut verraste. Als één ploeg verdiende te winnen, was het wel Charleroi.