Charleroi heeft de strijd om Play-Off I nogmaals nieuw leven ingeblazen. Het won met 1-2 op het veld van Oostende. Harbaoui en Benavente zorgden al snel voor 0-2. Jonckheere zette nog voor de pauze de eindstand op het bord met een knap afstandsschot.

Onder een dikke mistlaag begon Charleroi het best aan de partij. Harbaoui recupereerde de bal op het middenveld. Hij speelde goed in op Marinos, die de bal laag voor doel bracht. Benavente liet de bal door de benen lopen tot bij Harbaoui, die de bal overhoeks binnentrapte. Oostende kon niet meteen reageren. Charleroi was wel gevaarlijk. Harbaoui stuurde Benavente diep, die op de uitgekomen Dutoit besloot. 


Meester tacticus Mazzu had zijn pionnen goed neergezet, waardoor Oostende de openingen niet vond. Op het halfuur kon Charleroi nog eens counteren. Marinos liep er alles en iedereen uit op de rechterflank. Hij behield andermaal het overzicht en koos er deze keer Benavente uit. Benavente duwde de bal in een tijd voorbij Dutoit in doel. Een antwoord liet dit keer niet lang op zich wachten. Jonckheere kreeg de bal toegespeeld. De aanvoerder van Oostende twijfelde niet en schoot de aansluitingstreffer keurig in de winkelhaak. 

Oostende putte duidelijk moed uit de aansluitngstreffer van Jonckheere en het voerde de druk op. Voor de bezoekers was het even pompen of verzuipen. Vlak voor de rust bediende Canesin Cyriac, die van dichtbij op de goed uitgekomen Penneteau mikte. Het was meteen het laatste wapenfeit van de eerste periode, waardoor Charleroi met een 1-2-voorsprong kon gaan rusten.

Oostende wilde versmachtend aan de tweede periode beginnen, maar maakte in zijn enthousiasme teveel overtredingen. Na vijf minuten ging Cyriac neer in de zestien meter. Oostende wilde een strafschop, maar kreeg die niet. Aan de overzijde trapte Harbaoui de bal in doel, maar zijn tweede goal werd afgekeurd. Pollet, die in buitenspelpositie stond, devieerde de bal in doel. 

De thuisploeg nam de wedstrijd in handen, maar miste de nodige creativiteit om het blok van Charleroi te ontwrichten met een beslissende pas. Cyriac kopte een lange bal door in de loop van de doorstomende Jonckheere. Jonckheere werd lichtjes gehinderd, maar liep goed door. Hij zag zijn poging gekeerd worden door Penneteau. 

Vijf minuten voor tijd achtte de ingevallen El Ghanassy zijn moment gekomen. Hij slalomde tussen twee verdedigers en haalde hard uit. Penneteau had enige moeite met zijn schicht, maar redde in twee keer. Aan de overzijde kreeg Pollet nog een schietkans, maar Dutoit stond pal. Een bescheiden slot offensief van Oostende leverde niets meer op, waardoor Charleroi met drie punten in de zak de bus op stapt.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na nauwelijks twee minuten kwam Charleroi al op voorsprong na een knappe aanval. Harbaoui zette hem zelf op en rondde de aanval ook zelf af. Nadien kon Charleroi zijn geliefkoosde voetbal spelen. 
de MAN
van de match
Harbaoui speelde een goede wedstrijd en bezorgde de defensie van Oostende een lastige avond. Hij maakte niet altijd de juiste keuze, maar zorgde wel voor de 0-1 en zette ook de aanval van de 0-2 op poten.
onze MENING
over de match
Oostende begon te slap aan de partij en voetbalde iets te langzaam om Charleroi echt pijn te doen. Na de 1-2 van Jonckheere ging het hoger druk zetten, maar dit resulteerde nauwelijks in doelgevaar.