Club Brugge won met duidelijke 0-3 cijfers van een zwak Standard. Vossen bracht de bezoekers in de eerste helft op voorsprong. Vormer en Wesley diepten in de tweede helft de voorsprong in enkele minuten nog verder uit.

In de eerste topper van 2017 ging de leider, Club Brugge, op bezoek bij Standard. Vooral Standard had de punten nodig om Play-Off I in het vizier te houden. De thuisploeg begon ook het gretigst aan de partij en won de duels. Grote kansen werden er echter niet gecreƫerd. Na deze openingsminuten herstelde Club het evenwicht en nam het zelf het initiatief en het balbezit over.

Na een dikke twintig minuten leek de match een beetje stil te vallen. Tot Denswil de bal nog eens voor het doel gooide. Vossen liep zich goed vrij en kon tussen Laifis en Kosanovic op doel koppen. Hubert schatte de kopbal volledig verkeerd in en werd op een knullige manier tegenvoets geklopt. Meteen na het doelpunt konden Mladenovic en Scholz antwoorden, maar tweemaal kwam Butelle goed tussen.

Ook daarna bleef Standard het initiatief nemen, terwijl de bezoekers ver terug zakten. Grote kansen konden de Rouches echter niet creƫeren. Edmilson haalde uit van op zo?n dertig meter, maar Butelle stond pal en klemde de bal. De tweede helft begon met veel slordigheden aan beide kanten. De passes kwamen niet aan en de misverstanden stapelden zich op. De thuisploeg herstelde zich als eerste en zette Club Brugge dan hoog onder druk. Belfodil kon zich vervolgens doorzetten in de zestien meter maar zijn schot werd afgeblokt door Simons.

Na een dik uur kwam Club Brugge er nog eens uit. De voorzet van Refaelov werd nog weggewerkt, maar belande dan in de voeten van Izquierdo. De Colombiaan dribbelde zich mooi voorbij Goreux, die dan het foutje maakte. Club kreeg zo een vrije trap op een interessante plek. Ruud Vormer zette zich achter de bal en krulde de bal enig mooi over de muur in het doel. Nog geen vijf minuten later knalde Butelle de bal ver weg. Wesley liep er nog achter en kon Hubert slim omspelen. De spits wachtte vervolgens tot Laifis voorbij was gelopen om de bal dan in het doel te trappen.

Van deze dubbele mokerslag kon Standard zich niet herstellen. Mbenza probeerde het wel, maar zijn voorzet/schot trof de lat. Het was zelfs nog Club Brugge dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Izquierdo werd diep gestuurd en kapte slim Laifis uit. Daarna trapte hij de bal wel net voorlangs. Zo bleef het 0-3 na een topper die er nooit een was. Club Brugge moest niet zijn beste voetbal spelen om een zwak Standard opzij te zetten. Standard lijkt zo Play-Off 1 te moeten vergeten en Club Brugge komt opnieuw alleen op kop in het klassement.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na een dik uur spelen krult Vormer een vrije trap mooi voorbij Hubert. Enkele minuten later stelt Wesley de overwinning helemaal zeker na een mooie dribbel.
de MAN
van de match
Izquierdo leek weer op zijn oude niveau. Hij wervelde op de linkerflank en was ongrijpbaar voor Goreux.
onze MENING
over de match
Club Brugge moest niet zijn beste voetbal op de mat brengen om een heel zwak Standard opzij te zetten. Standard lijkt nu uit de strijd voor Play-Off 1 te vallen.