In de eerste competitiewedstrijd van 2017 heeft AA Gent in de Jupiler Pro League met 1-0 gewonnen tegen Charleroi. Het was voor de Buffalo's de eerste zege in 8 duels tegen hun zwarte beest.

Veel nieuwe namen in de eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2017. Doelman Kalinic, verdediger Troost-Ekong en aanvallers Kalu en Bjedov debuteerden voor de thuisploeg. Bij Charleroi maakte Harbaoui zijn opwachting. De bezoekers begonnen het best aan de partij, maar geleidelijk aan nam Gent over. Kalu toonde zich erg bedrijvig, al was hij vaak onstuimig bij de beslissende pass. Op het halfuur zagen we de beste kans van de eerste helft: Mitrovic kopte na een hoekschop stevig richting doel waar Penneteau de bal mooi vanonder de lat sloeg. Zonder goals trokken beide teams naar de kleedkamers.

Hetzelfde spelbeeld na de pauze met een enthousiast AA Gent. Tussendoor kon Pollet van buiten de zestien eens uithalen met zijn linker, in de handen van Kalinic. Een vrijschop van Milicevic vloog maar nipt naast de paal buiten. Uiteindelijk viel het doelpunt toch nadat Dejaegere slim achteruit kopte naar Kalu en die vond Milicevic aan de tweede paal: met een rake en vooral slimme kopslag stond de 1-0 op het bord. Kort daarna werd een goal van Bjedov onterecht afgekeurd wegens zogezegd voorafgaandelijke buitenspel van Milicevic. De marge was nipt en dus gaven de bezoekers zich niet gewonnen. Invaller Baby trof uit het niks de kruising na een mooie krulbal naar de verste paal. Even later trapte Pollet met zijn linker maar net naast. Aan de overkant ging Kalu voor de zoveelste keer zijn rechtstreekse tegenstrever voorbij, maar kon Bjedov niet bereiken.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De knappe kopbal achteruit van Dejaegere voorafgaand aan het doelpunt van de Buffalo's.
de MAN
van de match
Kalu. De Nigeriaanse nieuwkomer van Trencin speelde erg sterk en toonde zijn individuele acties.
onze MENING
over de match
Gent kon 7 duels op rij in de competitie niet winnen tegen de Zebra's, maar haalde in het in de eerste competitiewedstrijd van 2017 met het kleinste verschil. De zege was terecht.