Zulte Waregem is dinsdag met het kleinste verschil ten onder gegaan tegen Borussia Mönchengladbach. De Duitse topclub won met 2-1. Thorgan Hazard, ex-Zulte Waregem en momenteel bij Mönchengladbach aan de slag, blikte terug op zijn periode aan de Gaverbeek.

Zulte Waregem verloor in Marbella met 2-1 van Borussia Mönchengladbach. Kingsley Madu zette Essevee op het kwartier op voorsprong, na de pauze stelden Drmic en Vestergaard de 2-1 zege van de Bundesligaclub veilig. Voor Gladbach was het al de tweede oefenwedstrijd van de dag, dinsdagnamiddag wonnen ze met 2-0 tegen de Duitse tweedeklasser Würzburger Kickers. Voormalig Essevee-speler Thorgan Hazard nam beide strafschopdoelpunten (69. en 81.) voor zijn rekening en lijkt helemaal verlost te zijn van de lichte blessure die hij zondag op training opliep.

"Ik ga soms nog kijken naar wedstrijden van Zulte. Het is altijd leuk om de coach en de spelers nog eens terug te zien, ik heb nog steeds contact met de groep. Ik houd hele mooie herinneringen over aan mijn periode bij Zulte Waregem. Bijvoorbeeld de wedstrijd voor de titel tegen Anderlecht en de finale van de beker. Zelfs al hebben we die wedstrijden toen verloren, het blijven fantastische ervaringen", liet Hazard optekenen.

"Franky Dury heeft me altijd heel goed geholpen. Toen ik bij Zulte aankwam heeft hij me gezegd dat op het moment dat ik zou vertrekken, iedereen me zou kennen. En zo is het effectief gegaan. Ik ben hem hier al tegengekomen in Marbella en ben blij dat ik hem nog is heb kunnen bedanken voor alles dat hij voor mij heeft gedaan."

"De Bundesliga is natuurlijk van een heel hoog niveau. Duits voetbal vraagt veel meer op aanvallend, verdedigend en tactisch vlak, maar daar leer ik veel uit."