Anderlecht gaat met een goed gevoel de winterstop in. Het won op een efficiënte manier bij een goed Charleroi met 0-2. Teodorczyk en Acheampong scoorden in het slotkwartier.

Op tweede kerstdag trok Anderlecht naar Mambourg om er Charleroi partij te geven. Anderlecht werd meteen goed onder druk gezet door de thuisploeg, die zelf wel de nodige ruimte had om te voetballen. Het eerste gevaar kwam wel van de bezoekers, maar het afgeweken schot van Hanni ging naast. 


Na twintig minuten probeerde diezelfde Hanni het in één tijd vanuit de draai. De aanvoerder van Anderlecht zag zijn schot maar net voorlangs gaan. Aan de overzijde stond Pollet na een lange bal oog in oog met Boeckx, maar Pollet mikte onbegrijpelijk naast. Een minuutje later kon Pollet koppen, maar ook nu mikte hij naast de goal. 

Charleroi bleef de betere kansen creëren. Pollet werd diep gestuurd door Diandy. Pollet haalde met links hard uit, maar zag Boeckx goed plat gaan. De daaropvolgende hoekschop kwam aan de tweede paal tot bij Baby, die leek te gaan scoren ware het niet dat Nuytinck de bal van de lijn haalde. 

Anderlecht voetbalde zelf niet snel en vinnig genoeg om echt voor gevaar te zorgen. Tielemans probeerde het nog vanop afstand. Het stadion zag het schot van de Rode Duivel een dikke meter naast het doel van Penneteau gaan. Het was meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft, waarin Charleroi het betere van het spel en ook de beste doelkansen had.

Charleroi begon ook het best aan de tweede helft. Dessoleil mikte een eerste mogelijkheid naast en over. Even later leek Tainmont een wereldgoal te gaan maken, maar de linksepoot zag zijn volley vanop 25 meter via de paal buiten gaan. Een minuutje later wilde Tainmont opnieuw uithalen, maar ditmaal schoot hij hoog in de tribune. Even later kon Tainmont ook nog koppen, maar hij mikte pal op Boeckx.

Anderlecht had het moeilijk om een voldragen aanval in elkaar te boksen na de rust. Een kwartier voor tijd counterde het vlijmscherp. Teodorczyk won het duel waardoor Hanni kon gaan lopen. Hanni behield het overzicht en bediende Teodorczyk, die beheerst de 0-1 voorbij Penneteau in doel schoot. Charleroi nam het spel nadien opnieuw in handen, maar kansen leverde dat niet meteen op. 

Vijf minuten voor affluiten kreeg Charleroi het deksel op de neus. Teodorczyk was ditmaal de aangever. Aan de tweede paal vond hij Acheampong, die de bal hard in doel schoot. Reageren lukte niet meer voor Charleroi, dat ondanks een goede partij met lege handen achterblijft. Anderlecht kan met drie punten in de zak op winterstage. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het uur pakte Tainmont vanop 25 meter een bal in een tijd op de slof. De flankaanvaller van Charleroi leek te gaan scoren, maar zag zijn volley op de paal vliegen. Aan de overzijde maakten Teodorczyk en Acheampong het wel af.
de MAN
van de match
Met een goal en een assist toonde Teodorczyk zich andermaal van enorme waarde voor een bleek Anderlecht. 
onze MENING
over de match
Charleroi was voetballend zeker niet de mindere van Anderlecht en kreeg de grootste kansen. Scoren lukte echter niet. Aan de overzijde deed Anderlecht dat wel.