Op de 20ste speeldag in de Jupiler Pro League heeft KV Mechelen de belangrijke confrontatie tegen Charleroi met het kleinste verschil gewonnen. Het komt daardoor (voorlopig) in de top zes.

De match begon met een geweldige kans voor de bezoekers via Fall, maar de ingreep van Bjelica kwam net op tijd. Daarna bleef de match lange tijd gesloten, tot Verdier na een fout van Willems alleen op de doelman afkon. De Franse spits van Malinwa besloot echter nipt naast. Mechelen had het goede ritme gevonden en drong aan op het einde van de eerste helft. Een vrijschop van Bjelica viel pal op de deklat en in de volgende fase vond El Messaoudi het zijnet. Zonder goals trokken beide ploegen naar de kleedkamers.

Ook na de pauze weinig ruimte en 22 spelers die zich erg bewust waren van hun persoonlijke taak. Slechts halve kansjes aan beide kanten, die weinig problemen voor de doelmannen opleverden. Tien minuten voor tijd kon Penneteau een zoveelste poging van Bjelica, deze keer met z'n rechter, niet vasthouden en Rits duwde binnen. In de slotfase kwam Mata dichtbij de gelijkmaker, opnieuw Bjelica redde de meubelen, net als in het begin van de match.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Penneteau die een zoveelste poging van Bjelica niet kon klemmen waardoor Rits het enige doelpunt van de avond scoorde.
de MAN
van de match
Bjelica. Dreigde regelmatig, lag aan de basis van het doelpunt en greep ook twee keer gepast in om een tegendoelpunt te vermijden.
onze MENING
over de match
Een gesloten wedstrijd die op 0-0 leek af te stevenen, maar de ploeg die het meeste dreigde, kreeg uiteindelijk ook de drie punten.