Op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League heeft Sporting Charleroi met 2-0 van Moeskroen gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Baby en Bedia. Charleroi klimt zo voorlopig naar de derde plaats in de rangschikking, Moeskroen blijft op de voorlaatste plaats hangen.

Charleroi domineerde de eerste tien minuten van de wedstrijd, maar na acht minuten spelen was het eerste kansje toch voor de bezoekers. Stojanovic kopte een voorzet van Vojvoda slap in de handen van Penneteau.

De volgende kans was dan wel voor de Carolo's. Mooie lange pass van Willems op diepe spits Pollet. Die laatste vlamde de bal met zijn linker in de kruising, maar werd, al dan niet terecht, afgevlagd voor buitenspel. Geen goal voor de thuisploeg.

Na een goed openingskwartier ging het spelniveau omlaag op een moeilijk bespeelbaar veld in het Stade du Pays de Charleroi. 

Zowel Charleroi als Moeskroen wisten geen noemenswaardige kansen meer te creëren, totdat jongeling Nkaka na een kleine veertig minuten balverlies leed op eigen helft. Diandy speelde de bal mooi richting Baby, die met wat geluk alleen voor Moeskroen-doelman Delac verscheen. Hij bleef koel en legde het leer feilloos in doel. 1-0 voor de thuisploeg.

In het slot van de eerst helft kwam Moeskroen nog even opzetten, maar ze wisten niet meer tot een kans te besluiten. Ruststand 1-0.

In de tweede helft nam Moeskroen als eerste de touwtjes in handen, maar wist andermaal geen kans bij elkaar te voetballen.

Na een dikke tien minuten spelen daalde het niveau opnieuw en de wedstrijd kende wederom veel middenveldspel.

Op twintig minuten voor het einde speelde Fall de bal in richting Pollet, die knap vrij draaide. De Fransman haalde snoeihard uit met zijn linker, maar Charleroi-doelman Delac kon in twee tijden klemmen.

Een paar minuten later lukte Markovic vanop zijn rechterflank een actie en wist die te bekronen met een schot op doel voor de bezoekers. De bal week echter af en belandde in hoekschop.

Met nog vijf minuten te spelen veroverde N'Ganga de bal op de helft van Moeskroen en schoot vanop afstand. De bal week af op ploeggenoot Bedia en het leer verdween achter Delac in doel. 2-0 voor de thuisploeg.

Zo eindigde de Henegouwse derby is een 2-0 overwinning voor Charleroi. De Carolo's wippen naar een voorlopige derde plaats, Moeskroen blijft voorlaatste in de stand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het moment van de match was de goal van Baby. Na dit doelpunt domineerde thuisploeg Charleroi de rest van de wedstrijd zonder topvoetbal te spelen.
de MAN
van de match
Eveneens Baby was de man van de match. Hij scoorde en werd tien minuten voor het einde met een applausvervanging naar de kant gehaald.
onze MENING
over de match
Charleroi werd dus de verdiende winnaar in deze Henegouwse derby. Moeskroen was onmondig en wist geen enkele opgelegde kans te creëren.