Half december start voor voetbalfans en verzamelaars van voetbalshirts traditiegetrouw een spannende periode, want dan gaat de Kerstactie van de Pro League van start. Voor de achtste keer reeds pakken de Pro League en haar clubs en partners uit met hun jaarlijkse straffe veiling van unieke, getekende shirts en andere bijzondere items, ten voordele van de sociale partner van de Pro League, Damiaanactie.

De veiling loopt dit jaar van vrijdag 16 december 14u tot dinsdag 27 december 23.59. Ook dit jaar gaan de Pro League en haar supporters voorop in de strijd tegen lepra en tbc. En voor deze editie slaan de clubs uit de Jupiler Pro League en de Proximus League de handen in elkaar om er een groot succes van te maken.

Tijdens speeldag 20 in de Proximus League (16-18 december) en het Kerstvoetbal van 26 en 27 december in de Jupiler Pro League zullen alle spelers van 1A en 1B één helft spelen met een bijzonder logo op hun shirts, Dit logo verenigt het Pro League + logo, het logo van de sociale acties van de Pro League en het logo van Damiaanactie. Deze shirts worden vanaf vrijdag 16 december te koop aangeboden via tweedehands.be . De veiling zal duren tot dinsdag 27 december om 23u59.

Deze Kerstactie is de derde en laatste editie ten voordele van Damiaanactie, sinds 2014 de sociale partner van de Pro League. De Pro League hoopt dat ze samen met de 24 clubs uit 1A en 1B en alle supporters opnieuw een sterk resultaat kunnen neerzetten voor Damiaanactie.

Stijn Van Bever, CSR-manager van de Pro League : "De Pro League, haar clubs en haar mediapartners bundelen de krachten opdat Damiaanactie haar verhaal kan brengen voor een publiek van honderdduizenden voetbalfans. Voor het eerste jaar krijgen we het gezelschap van de 8 clubs uit 1B die de actie volop mee ondersteunen. Zo kunnen ook hun fans bieden op het shirt van hun favoriete speler en Damiaanactie steunen. Hopelijk kunnen we net zoals vorig jaar een mooi bedrag verzamelen en opnieuw duizenden mensen helpen die vechten tegen lepra en TBC."

Ook Alex Jaucot, Algemeen Directeur bij Damiaanactie kijkt uit naar de Kerstactie: "Dit project gaf onze werking al twee jaar op rij een stevige duw in de rug. Intussen timmert Damiaanactie voort aan de weg: Vorig jaar hebben we 23.000 leprapatiënten en 218.000 TBC patiënten opgespoord en behandeld, en volgend jaar start Damiaanactie projecten in nog eens drie nieuwe landen - Senegal, Bolivia en Nepal.

Deze samenwerking van 3 jaar wordt nu op een schitterende manier afgerond. Een voorbeeld voor iedereen die wil samenwerken met een humanitaire organisatie. Van harte bedankt aan de JPL, zijn clubs, spelers en fans".

Enkele extra's Naast de veiling van de shirts van onze eerste klasseploegen, hebben we ook dit jaar weer enkele fijne extra's en absolute toppers. Zo kan u met de commentatoren van Proximus 11 naar de achtste finale van de Champions League, all-in. Daarnaast gunnen we supporters ook een blik achter de schermen van radio- en tv-productie: een voetbalwedstrijd beleven met Peter Vandenbempt, of de ploeg van RTBF, of een wedstrijd beleven van aan de zijlijn met de productieploeg van Woestijnvis is weggelegd voor de hoogste bieder.

Tenslotte hebben we nog twee leuke extra's: u kan immers bieden op een plaatsje aan de eretafel bij het Gala van de Gouden Schoen en het Gala van de Profvoetballer van het Jaar. Als u altijd al gedroomd heeft om deze voetbalfeesten van op de eerste lijn te beleven, is dit uw kans.