Sporting Charleroi houdt zich aan zijn woord en zal niet in beroep gaan tegen de uitspraak van de Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB. Dat heeft clubadvocaat Jean-Philippe Mayence laten optekenen.

Charleroi werd naar aanleiding van de incidenten in de Waalse derby van 4 december tegen Standard voorwaardelijk gestraft met een thuiswedstrijd achter gesloten deuren. De club moet ook een boete van 5000 euro betalen en de match, die na 68 minuten werd stilgelegd bij een 1-3 stand in het voordeel van Standard, wordt niet herspeeld. Beide ploegen krijgen geen punten. 

"Charleroi heeft altijd gezegd dat de club er geen juridische slijtageslag van wil maken. Wij gaan dan ook niet in beroep. Dit is een heel sterk signaal naar de club en zijn supporters. Met deze sanctie maak je duidelijk dat er dingen moeten veranderen", stelde Mayence.

"Hoewel de match achter gesloten deuren met uitstel is, vind ik het een strenge sanctie voor een club die nog nooit eerder verantwoordelijk was voor de stillegging van een match. Dat beide clubs geen punten krijgen, stemt me tevreden. Zo schrijft het reglement het immers voor."

In tegenstelling tot Charleroi zal Standard wel beroep aantekenen bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). "Daar vreesde ik al voor. Charleroi zal dan ook tegen zijn zin mee moeten in die juridische strijd", besloot Mayence.