Na Charleroi-Standard krijgen beide ploegen 0 punten, de match wordt niet herspeeld en Standard moet een match achter gesloten deuren spelen. Dat is het vonnis dat de Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de KBVB donderdagmiddag uitsprak.

Standard en Charleroi worden gestraft naar aanleiding van ongeregeldheden met supporters tijdens de derby van 4 december. De match werd bij een 1-3 tussenstand na 68 minuten gestaakt door scheidsrechter Serge Gumienny. De Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie besliste om conform artikel 1917.3 van het bondsreglement geen punten toe te kennen.

De commissie vindt dat beide supportersclans verantwoordelijk zijn voor de definitieve stillegging van de match. Standard kreeg van de commissie een speeldag achter gesloten deuren opgelegd. De Rouches hebben 15 dagen om beroep aan te tekenen, waardoor ze ten vroegste na de winterstop in een leeg Sclessin moeten voetballen.

Ook de voorwaardelijke sanctie van 2 maart (match achter gesloten deuren) wordt effectief gemaakt. De facto zal Standard dit seizoen dus twee matchen zonder publiek moeten spelen.  

Charleroi kreeg een voorwaardelijke sanctie en moet ervoor zorgen dat zijn supporters zich het komende jaar niet opnieuw misdragen of er volgt ook een thuismatch zonder publiek. Zowel Standard als Charleroi moeten ook een boete van 5000 euro betalen.

Beide partijen kunnen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in beroep gaan. Standard heeft dit onmiddellijk gedaan, Charleroi tekent geen beroep aan.