Zulte Waregem, KV Oostende en KRC Genk hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Croky Cup. De leider in de Jupiler Pro League versloeg in de kwartfinales STVV, KVO klopte AA Gent en Genk won na verlengingen in Charleroi.

In het eigen Regenboogstadion kwam competitieleider Zulte Waregem na 23 minuten op voorsprong. Een vrije trap bereikte Mbaye Leye, die het leer in het dak van het doel knalde. De ingevallen Kingsley Madu zorgde in de blessuretijd nog voor de 2-0, net nadat Nick Proschwitz voor STVV de bal tegen de paal had getrapt.

SAIEF MIST PENALTY

Drie dagen na hun ontmoeting in de Jupiler Pro League (1-1) keken KV Oostende en AA Gent elkaar opnieuw in de ogen in de Versluys Arena. Op slag van rust kreeg Kenny Saief een uitgelezen kans om de score te openen voor de Buffalo's, maar hij mikte zijn strafschop op Didier Ovono. In de 65ste minuut mocht de thuisploeg juichen na een treffer van Gohi Bi Cyriac. AA Gent kreeg meteen daarna een tweede opdoffer te verwerken. Brecht Dejaegere trok naar de kleedkamer met een tweede gele kaart. AA Gent kon met tien tegen elf geen vuist meer maken. Oostende stoot voor de tweede keer in de clubgeschiedenis door tot de halve finales.

HATTRICK KARELIS

KRC Genk was bijna heel de match lang baas op Charleroi, maar kon pas in de 70ste minuut scoren via Karelis. In de 84ste minuut maakt Willems gelijk met een schitterende knal vanop 30 meter. Verlengingen dus en daarin werd Willems de antiheld. Hij verspeelde knullig de bal aan invaller Buffel, die Karelis de 1-2 voorschotelde in de 95ste minuut. In de tweede verlenging moest Charleroi met tien verder na een rode kaart voor Mata, die de doorgebroken Karelis neerhaalde. Even later scoorde de Griek met zijn derde van de avond de 1-3. Exit Charleroi, Genk in de trommel voor de halve finales.

Eupen verzekerde zich dinsdag als eerste van een ticket voor de halve finales door Kortrijk met 4-0 te verslaan.

De heenwedstrijden van de halve finales van de Croky Cup worden (normaal gezien) op 17-18 januari 2017 gespeeld, de terugmatchen vinden op 1 februari 2017 plaats. De finale is op 18 maart 2017 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. De winnaar krijgt dan een ticket voor de groepsfase van de Europa League.