KV Oostende heeft Genk met het schaamrood op de wangen terug naar Limburg gestuurd. De kustploeg haalde verschroeiend uit: 6-0. Bij Genk kreeg Bailey twintig minuten voor tijd een rode kaart.

De wedstrijd opende veelbelovend met kansen voor Canesin en een gevaarlijke vrije trap van Pozuelo. Na twintig minuten opende Berrier de score. De Fransman kreeg een voorzet met veel geluk op het hoofd. De bal binnenknikken bleek een koud kunstje. Genk reageerde met een huizenhoge kans voor Ndidi. De middenvelder trapte echter een gat in de lucht.

Die misser kreeg vier minuten later een extra zuur smaakje. Milic mocht een hoekschop immers moederziel alleen tegen het net koppen. Vlak voor rust kwamen beide ploegen nog dicht bij een doelpunt. Dimata trapte op Bizot, terwijl Pozuelo zijn vrije trap opnieuw niet voorbij Ovono kreeg.

Genk moest reageren na de pauze, maar enkel KV Oostende leek bij de les. De thuisploeg verdiende al na twee minuten een strafschop, maar dat had KVO duidelijk niet nodig. Na een prachtige aanval over verschillende stationnetjes trapte Musona onhoudbaar binnen.

Twintig minuten voor tijd pakte Bailey zijn tweede gele kaart. Die rode kaart leidde de vernedering van de Limburgers in. El Ghanassy, amper dertig seconden op het veld, zette voor richting Dimata. Hij kopte eenvoudig binnen. In de slotfase maakte KVO de vernedering compleet. Cyriac zorgde voor de forfaitscore en even later maakte Dimata er zelfs 6-0 van.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het derde doelpunt van KV Oostende. De thuisploeg speelde de verdediging van Genk helemaal zoek. Na een prachtige aanval rondde Musona al even knap af.
de MAN
van de match
Berrier. De Fransman was opnieuw goed voor twee assists en een doelpunt. De middenvelder was heer en meester bij een uitstekend KV Oostende.
onze MENING
over de match
KV Oostende wint uiteraard oververdiend van Genk. De Limburgers lieten zich wel veel te gemakkelijk belachelijk maken.