KV Kortrijk is de nieuwe leider in Jupiler Pro League Play-Off 2A. Kortrijk nam in eigen huis vlot de maat van Waasland-Beveren. Het werd 5-0 in het Guldensporenstadion.

Waasland-Beveren-trainer Stijn Vreven klaagde voor de wedstrijd de mentaliteit in Jupiler Pro League Play-Off 2 aan. "Het gaat er te vriendelijk aan toe, op alle vlakken", stelde hij. In een aanvankelijk evenwichtige eerste helft leverden beide ploegen weliswaar volop strijd, het voetbal liet te wensen over.

De toeschouwers kregen weinig doelkansen te zien. De bezoekers dreigden het eerst wanneer Marusic zich verkeek op een voorzet en onder de bal ging. Langil twijfelde niet en haalde meteen uit. De poging strandde een meter naast het doel van Sifakis. Beide ploegen probeerden het vooral met flankvoorzetten. Die leverden zelden iets op. Rolland, op aangeven van Verstraete, was de enige die vrij kon koppen, maar de Kortrijk-speler had zijn vizier niet goed afgesteld.

Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. De Smet en Papazoglou,met een hakje, zetten een leuke combinatie op en De Smet rondde het één-tweetje af met een droge knal in de korte hoek. Nadien ging het snel in het Guldensporenstadion. Nog voor het halfuur keek Waasland-Beveren tegen een 3-0 achterstand aan. Eerst nam De Smet de rol van aangever op zich en zwierde hij de 2-0 op het hoofd van Kagé. Nadien was het Kagé die de 3-0 op het hoofd van Papazoglou schilderde.

Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft, moest Waasland-Beveren de kelk tot op de bodem ledigen. Na handspel van Caufriez verdween de bal op de stip, maar De Smet faalde oog in oog met Henkinet. De aanvaller werd in de herneming echter tegen de grond gewerkt. Opnieuw was de Caufriez de boosdoener, Kortrijk kreeg een herkansing. Kagé zette zich achter de bal en faalde niet. De thuisploeg trok met een 4-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft was een maat voor niets. Voor Kortrijk moest het niet meer, voor de bezoekers eigenlijk ook niet. Waasland-Beveren probeerde er nog iets van te maken, maar kon Kortrijk niet in verlegenheid brengen. Het was Kortrijk dat er zelfs nog eentje bij prikte. Rolland waagde zijn kans van ver en liet Henkinet kansloos achter met een harde streep. Kortrijk freewheelt zo naar de eerste plek in Jupiler Pro League Play-Off 2A en heeft nu één punt voorsprong op Standard. Waasland-Beveren speelt nog twee verplichte wedstrijden.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Dat ene doelpunt bleek voldoende om Waasland-Beveren te doen kraken. Op het halfuur stond het reeds 3-0.
de MAN
van de match
Hervé Kage had er nog eens zin in en kon de toeschouwers vermaken met enkele leuke balletjes. Hij zette de kroon op zijn wedstrijd met twee doelpunten en een assist.
onze MENING
over de match
Waasland-Beveren was aanvankelijk de evenknie van Kortrijk, maar liet zich op korte tijd stevig ringeloren. Nadien had Kortrijk vrij spel richting de leidersplek in Jupiler Pro League Play-Off 2A. Voor Waasland-Beveren is het seizoen voorbij.