Genk heeft gedaan wat het moest doen. Het heeft met het kleinste verschil gewonnen tegen Kortrijk. Kabasele maakte het enige doelpunt.

Genk moest tegen Kortrijk winnen om de voeling met de top zes niet te verliezen. Voor de bezoekers was ieder punt uit de Cristal Arena meegenomen voor meer zekerheid in het klassement. Johan Walem zette daarom zijn sterkste elftal - met sterkhouder Mercier van vorige week - tussen de lijnen.

De thuisploeg zette meteen de toon en zocht nadrukkelijk naar een snel doelpunt. Na enkele minuten had Buffel de eerste grote kans, maar Keet redde. Halfweg eerste helft kreeg Genk een vrije trap. Die werd mooi geschilderd op het hoofd van Kabasele die zo de 1-0 binnenkopte. Bailey trapte kort daarna nog op de paal. Kortrijk daarentegen kon Bizot in de eerste helft niet bedreigen. Aan de rust stond stond Genk verdiend voor.

Na de rust zakte Genk meer in en kregen we weinig kansen. Kortrijk probeerde de gelijkmaker te maken, maar geraakte moeilijk in de zestien. Na een discutabele handsbal van Kabasele, kreeg Kortrijk een strafschop. De ultieme kans om op 1-1 te komen maar Rolland trapte zwak in de handen van Bizot. In de slotminuten kreeg Pozuelo nog een lichte tweede gele kaart waardoor Genk nog vijf minuten moest standhouden. Ze kwamen niet meer in de problemen en zo blijft de thuisploeg in de top zes.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Bizot pakt de strafschop van Rolland. Genk blijft zo in de top zes.
de MAN 
van de match
Kersverse papa Kebano was op de flank een bedrijvige speler. Zijn voorzetten konden beter maar er kwam veel gevaar uit. Vooral in de eerste helft.
onze MENING 
over de match
Genk heeft het zich lang zelf moeilijk gemaakt. Het kon bij de rust met meer doelpunten voorstaan. De 1-0 eindstand is over de wedstrijd bekeken een verdiend resultaat. Kortrijk kon weinig weerwerk bieden.