Yassine El Ghanassy heeft onderdak gevonden bij KV Oostende. Bij de seizoensrevelatie ondertekende de 25-jarige transfervrije Belg van Marokkaanse afkomst een contract voor twee seizoenen, met optie. Yaya Soumahoro heeft ook een nieuwe club gevonden.

"Ik wou zeer graag terug naar de Belgische competitie en ik ben ontzettend blij dat KV Oostende mij deze kans geeft", vertelde El Ghanassy in een eerste reactie. "Bij Stabaek ben ik opnieuw helemaal profvoetballer geworden, na een moeilijke periode. Hier in Oostende vind ik een mooie club en voel ik het vertrouwen van de voorzitter, sportief directeur Luc Devroe en de trainersstaf."

El Ghanassy was transfervrij na zijn avontuur in de Noorse Tippeligaen. Sinds eind maart was hij daar aan de slag bij Stabaek, waarmee hij op de derde plaats eindigde in de Noorse eerste klasse. Tweevoudig Rode Duivel El Ghanassy speelde er een degelijk seizoen, met vijf doelpunten en vijftien assists. De Noorse competitie liep af eind november. Na een korte rustperiode kan El Ghanassy de Oostendse kern meteen versterken.

"Ik voel me goed, ben fit en hoop een meerwaarde te zijn voor KV Oostende in de eindspurt richting Play-off I. Dat is het eerste doel. Het zou een droom zijn om met KVO te mogen strijden om Europees voetbal tegen toppers zoals AA Gent, Anderlecht en Club Brugge. Ik zal er alles aan doen om hier opnieuw te slagen."

Voordien zat hij van september 2014 tot maart 2015 zonder club, nadat zijn contract bij AA Gent ontbonden werd. De Buffalo's hadden hem al uitgeleend aan Heerenveen, West Bromwich Albion en Al Ain FC, maar in september 2014 kwam er een einde aan hun samenwerking.

SOUMAHORO TREKT NAAR STVV

Yaya Soumahoro verlaat landskampioen en competitieleider AA Gent na zes seizoenen voor Sint-Truiden. Bij de Limburgers ondertekende de 26-jarige Ivoriaanse winger een contract tot het einde van het seizoen.

Bij de Gentenaars had Soumahoro geen toekomst meer. Sinds kort zat hij er ook in de B-kern. Onlangs leek hij op weg naar Cyprus, maar hij legde het aanbod van Anorthosis Famagusta naast zich neer en kiest dus voor een nieuw avontuur op Stayen.

"Voor mij is dit een nieuwe kans. Ik wil hier zo snel mogelijk tonen wat ik kan. Ik heb ook voor STVV gekozen omdat het een goede club is", vertelde Soumahoro in een korte reactie.

 Dinsdag legde de Ivoriaan met succes medische testen af, nadien volgde de eerste groepstraining. Bij de Truienaars moet hij het vertrek van de wingers Junior Edmilson en Jean-Luc Dompé (beiden naar Standard) mee helpen opvangen.