Charleroi heeft een gouden zaak gedaan in het klassement. De Carolo's wonnen met 1-0 van Genk en springen zo over de Limburgers naar de zesde plaats. Genk sluit het jaar met een stevige kater af.

In een aangename eerste helft nam vooral Genk het initiatief. De bezoekers drukten de thuisploeg terug tot op de eigen helft, al bleven de grote kansen wel uit. S├ębastien Dewaest kopte een metertje over, terwijl Leon Bailey zijn voet net niet tegen een voorzet kon plaatsen.

Pas in het slot van de eerste periode vielen er gevaarlijke doelpogingen te noteren. Met een knappe reflex hield Nicolas Penneteau de volley van Sandy Walsh uit zijn doel. Een minuutje later leek de doelman wel geklopt, maar het schot van Wilfred Ndidi strandde op de lat. De thuisploeg antwoordde met afstandsschoten van Steeven Willems en David Pollet, maar beide heren vonden het doelkader niet.

Na de pauze herstelde Charleroi het evenwicht. Er viel echter weinig spanning te beleven, tot plots het brandalarm afging. De wedstrijd werd even stilgelegd en ook de supporters begonnen het stadion te verlaten. Het bleek echter vals alarm, al stond het stadion enkele minuten later (figuurlijk) wel in vuur en vlam. Met een rake kopbal bracht David Pollet de thuisploeg immers op voorsprong.

Genk was duidelijk van slag. De Limburgers zochten, maar vonden geen opening in het blok van Charleroi. Enkel een afstandsschot van Ndidi zorgde nog even voor spanning. Door de overwinning springt Charleroi over Genk naar de zesde plaats.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De knappe reflex van Nicolas Penneteau op het schot van Sandy Walsh. Genk verdiende op dat moment een doelpunt, maar de doelman hield zijn ploeg in de wedstrijd. Die redding bleek achteraf nog eens extra belangrijk.
de MAN
van de match
Dorian Dessoleil. De verdediger van Charleroi stond zijn mannetje en maakte het de aanvallers van Genk bijzonder moeilijk. 
onze MENING
over de match
Genk was vooral in de eerste helft de betere ploeg. De Limburgers konden hun overwicht echter niet omzetten in doelpunten. Na de pauze herstelde Charleroi het evenwicht, al viel het doelpunt wel uit de lucht. Charleroi doet alvast een uitstekende zaak in het klassement.