Zaterdag was de Freethiel, het stadion van Waasland-Beveren, het decor van de eerste editie van de Pro League Play for Change Schools Cup. In een sfeervol kader beleefden de 16 scholenteams een dag om nooit te vergeten.

Op uitnodiging van Pro League+, Play for Change en de 16 Pro League clubs konden meer dan 200 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar hun club vertegenwoordigen op de Schools Cup. De scholen werden het voorbije seizoen door de 16 Pro League clubs uit hun directe omgeving geselecteerd door middel van sociale projecten, schooltornooien en naschoolse begeleidingsprogramma's.

Deze scholenteams kregen voor één dag de kans om hun favoriete team te vertegenwoordigen en de beleving mee te maken van echte profspelers. Transport met de spelersbussen, spelen in de echte tenues in een goed gevulde Freethiel? Kosten noch moeite werden gespaard om deze belofte in te willigen. Als klap op de vuurpijl konden alle teams op de foto met de felbegeerde landsbeker.

En dat er veel voetbaltalent aanwezig is op de speelkoer, bewees het hoogstaande niveau doorheen de dag. Uiteindelijk was het basisschool het Molentje uit Lier dat voor Lierse de beker mee naar huis mocht nemen. In de finale geleid door profscheidsrechter Tim Pots klopten zij Sporting Charleroi.

Maar de misschien wel belangrijkste beker werd door KAA Gent gewonnen. Zij toonden doorheen de dag dat je ook sympathiek kan zijn met Fair-Play. Deze beker ging dan ook met recht en rede mee op de spelersbus naar Gent.

De Pro League dankt alle scholen voor hun aanwezigheid, Waasland-Beveren voor de hartelijke ontvangst en alle scheidsrechters en vrijwilligers voor hulp. Ook Play for Change en alle partners die het event mogelijk maakten worden bedankt. Op naar volgende editie in het seizoen 2015-2016!

Bekijk meer video's van Stadion op nieuws.vtm.be