Herman Van Holsbeeck was dinsdag en woensdag te gast bij Atletico Madrid. De manager van Anderlecht sprak er over verschillende transferdossiers. Vooral Chancel Mbemba kan op concrete Madrileense belangstelling rekenen.

Dinsdagavond woonde Van Holsbeeck op uitnodiging van Atletico Madrid de Spaanse competitiematch tussen Atletico en Almeria bij. Ook makelaar Christophe Henrotay was erbij. "Ik ben bezig met een verkennende ronde", vertrouwde Van Holsbeeck Het Laatste Nieuws toe. "Maar het ging niet over Tielemans", voegde de manager van paars-wit eraan toe.

Wellicht ging het dan wel over Chancel Mbemba. Atletico Madrid ziet in de 20-jarige Congolese centrale verdediger de ideale vervanger voor Miranda, die volgend seizoen wellicht andere oorden opzoekt.

Maar naast Mbemba heeft Atletico Madrid volgens Het Nieuwsblad ook Dennis Praet en Youri Tielemans op het oog en Het Laatste Nieuws voegt daar ook nog de naam van Aleksandar Mitrovic aan toe, hoewel die zelf lijkt aan te sturen op een transfer naar de Premier League.

Zeker Tielemans wordt door de Spanjaarden niet gezien als een transfer voor de nabije toekomst. De middenvelder wordt in mei pas 18. Als Atletico Tielemans al zou aantrekken dan is dat om hem meteen weer uit te lenen aan een andere club, eventueel Anderlecht.

Nog een piste die - volgens HLN en HNB - besproken is, is de mogelijke transfer van Borja Baston naar Anderlecht. Deze 22-jarige spits wordt door Atletico momenteel uitgeleend aan Real Zaragoza. Baston scoorde dit seizoen al 20 keer voor de Spaanse tweedeklasser.