In zijn eerste wedstrijd onder de Schotse coach Alex McLeish heeft Racing Genk 1-1 gelijkgespeeld bij KV Oostende. Moeskroen imponeerde tegen Cercle, Waasland-Beveren won van Lierse en Westerlo en Zulte Waregem hielden elkaar in evenwicht.

In de 51ste minuut bracht Anele Genk op voorsprong. Bjorn Ruytinx legde vier minuten voor tijd de eindstand vast. McLeish kon geen beroep doen op Jelle Vossen. De spits vertoeft in Engeland, waar hij met Middlesbrough onderhandelt. Naar verluidt wil de Engelse tweedeklasser Vossen één seizoen huren, met een aankoopoptie.

Moeskroen blijft imponeren in de Jupiler Pro League. Cercle Brugge was duidelijk een maat te klein. De thuisploeg won met 4-0 van de bezoekers uit Brugge. Waasland-Beveren won de belangrijke degradatietopper tegen Lierse. Het werd 2-0 dankzij doelpunten van Robson en Emond.

Westerlo speelde voor de derde keer op rij 2-2 gelijk. Ditmaal kon het niet winnen van Zulte Waregem. Sammy Bossut hield lang zijn netten schoon, maar moest zich toch tweemaal omdraaien. Guinongbe liet de netten telkens trillen.