De kans bestaat dat Cheikhou Kouyaté na de winterstop in de Premier League speelt. Newcastle zou immers van plan zijn om heel wat geld op tafel te leggen voor de Senegalees.

Newcastle kende vorig jaar een sterk seizoen. De huidige jaargang loopt het echter veel stroever voor de Magpies. Newcastle is dan ook op zoek naar versterking en liet daarbij zijn oog vallen op Kouyaté.

Volgens de Britse media wil Newcastle 9,3 miljoen neertellen om de centrale verdediger naar St. James Park te halen. Of dat voldoende is, valt af te wachten. Anderlecht liet onlangs immers weten minimaal 10 miljoen te willen vangen.

Kouyaté is bezig aan zijn derde seizoen in het shirt van Anderlecht. Na een degelijke start op het middenveld van paars-wit ontpopte de Senegalees zich de laatste twee seizoenen tot een ijzersterke centrale verdediger. Anderlecht hoopt zijn sterkhouder zeker tot de zomer te houden.

Kouyaté ligt nog onder contract tot de zomer van 2016. Ook de Russische teams Anzhi Makhachkala en Zenit Sint-Petersburg en de regerende Duitse kampioen Borussia Dortmund toonden al interesse.