Jupiler Pro League

Nieuws

Onrust in Beerschot ondanks zegereeks

19.09.2012 | Tom Van Aken

Belga

Beerschot haalde negen op negen, maar toch rommelt het intern. De oorzaak is een nieuw organigram. Technisch directeur Chris Van Puyvelde is het daarmee niet eens en is opgestapt.

Van Puyvelde zou in het nieuwe organigram iemand naast zich krijgen, weet het Laatste Nieuws. Dat zou huidig teammanager Dirk Schoofs zijn. Officieel zou Schoofs een aantal administratieve en organisatorische taken op zich nemen zodat Van Puyvelde zich louter op het sportieve kan concentrereren. Maar zo heeft die laatste het niet begrepen en dus dreigde hij met ontslag. Dat werd ondertussen aanvaard in de club. Beerschot betreurt wel het vertrek van de assistent-manager, 'maar is ervan overtuigd dat Dirk Schoofs de geschikte man is om de taken van Van Puyvelde over te nemen'.

De club benadrukt ook dat de schuldenberg die voorzitter Patrick Vanoppen overnam sneller is omgekeerd dan verwacht. Zo slaagde Vanoppen er op korte tijd in om zowel het sportief als financieel klimaat te verbeteren. Zo investeerde de club ook in een nieuw trainingscomplex voor de jeugd en in het comfort van het stadion. De club achtte dat nodig om een professionele, moderne sportonderneming te worden.

 

Facebook

Twitter

Statistieken '15 - '16

Meer
151
Gewonnen matchen
50
Gelijke spelen
92
Clean sheets
567
Doelpunten
817
Gele kaarten
49
Rode Kaarten
44
Gescoorde strafschoppen
18
Gemiste strafschoppen