Gent ziet opnieuw een sterkhouder vertrekken. Zlatan Ljubijankic verlaat de Buffalo's en tekende een contract voor 2,5 jaar bij het Japanse Omiya Ardija.

Hoeveel de Japanners betalen is niet bekend gemaakt, maar het gaat wellicht om meer dan 1 miljoen euro. Gent wilde Ljubijankic immers enkel laten gaan als het winst maakte. De Sloveen kwam in 2008 voor 1 miljoen over van NK Domzale.

In vier en een half seizoen vond Ljubijankic 26 keer het net. Afgelopen seizoen was de Sloveense international goed voor acht goals.

Met Ljubijankic verliest Gent al een vijfde basisspeler. Deze zomer trokken ook Jorgensen, Smolders, Coulibaly en El Ghanassy de deur bij de Buffalo's achter zich dicht. Terwijl van de nieuwkomers enkel Rodgers Kola meteen rijp lijkt voor een basisplaats.

Toch maken ze zich bij Gent nog geen zorgen. "We gaan ons nog versterken. Zeker op twee plaatsen", stelt manager Michel Louwagie de fans gerust. "De prioriteit ligt bij een verdedigende middenvelder, maar we hebben nog anderhalve maand."

Met het vertrek lijkt de komst van Jordan Remacle dichterbij, al blijft Louwagie voorzichtig. "Leuven weet wat we bieden. Die 1,5 miljoen die ze vragen, is belachelijk. Ze hebben al wat water bij de wijn gedaan, maar wij gaan ons bod niet verhogen", aldus de manager van Gent in Het Laatste Nieuws.