Ariël Jacobs verlaat Anderlecht en dus moet de kampioen op zoek naar een coach. Philippe Collin, secretaris-generaal van de club, liet weten dat het om een buitenlander zal gaan. Wie zijn de opties?

Anderlecht wil scoren in Europa en hoopt daarom een gerenomeerde buitenlandse coach aan te stellen. Zeker nu Michel Preud'homme zeker geen optie meer is. Het Nieuwsblad zette enkele namen op een rij.

Drie Nederlanders komen voor in de lijst. Vorige week al suggereerde Johan Boskamp al dat Fred Rutten een goede trainer voor Anderlecht zou zijn. De Nederlander zit zonder club nadat hij in maart ontslagen werd bij PSV. Een naam die ook opduikt is die van Co Adriaanse. Ook de ex-trainer van onder meer AZ, Porto en Red Bull Salzburg is momenteel vrij.

In het verleden gaf Ariël Jacobs zelf aan dat Louis Van Gaal de ideale man is om paars-wit te leiden. De Nederlander is een hele grote naam, pakte in het verleden prijzen met Ajax, Barcelona, AZ en Bayern München en is beschikbaar. Van Gaal blijft echter een heel dure vogel.

Of wordt de nieuwe trainer in het Constant Vanden Stockstadion een Fransman? Claude Puel werd eerder al eens genoemd bij Genk. De voormalig trainer van ploegen als Lyon, Marseille en Monaco is eveneens een vrij man en gaf zelf aan een avontuur in Brussel wel te zien zitten.

De laatste naam die naar voor geschoven wordt is die van Trond Sollied. De Noor bewees al prijzen te kunnen pakken. Hij kent bovendien de Belgische competitie. Sollied ligt wel nog onder contract bij Gent en gaf zelf aan zich daar aan te willen houden.