Anderlecht won zondag vlot de topper tegen Club Brugge met 3-0. Een herboren Zulte Waregem pakte onder impuls van Berrier een puntje tegen Genk na een late tegengoal van Simaeys.

Standard opende het nieuwe jaar met een klinkende zege tegen Beerschot. De Ratten hielden opendeurdag zonder sterkhouder Kagelmacher in de defensie. Bij de pauze stond het al 3-0. Buyens scoorde tweemaal.

AA Gent liet de leidersplaats liggen na een verrassende 2-1 nederlaag bij Lierse. De Pallieters kwamen op voorsprong via Saidi. Smolders stelde gelijk na vijf minuten in de tweede periode. Doelman Boeckx loste een afstandsschot waarna Claasen in de 83ste minuut de winnende treffer tegen de netten duwde.

OH Leuven en Lokeren speelden in een aangename partij 1-1 gelijk. Doelman Lazic, die Copa verving die naar de Africa Cup is, speelde een goede wedstrijd. Al ging hij bij de gelijkmaker niet helemaal vrijuit. STVV en KV Kortrijk scoorden niet in een zoutloze partij op Stayen. Een doelpunt van Brecht Capon werd in de negende minuut onterecht afgekeurd.

KV Mechelen boekte Achter de Kazerne een uitstekende zege tegen Bergen. Diabang lukte twee goals en Ruiz trof na een schitterende treffer de eerste keer raak voor Malinwa. Timmermans en niet Perbet lukte de Henegouwse aansluitingstreffer.

Westerlo kon geen punten pakken bij Cercle dat door een 3-1 zege aanspraak blijft maken op een plaats in play-off I. Balde zorgde voor 1-0, De Petter stelde gelijk maar Vetokele en Rudy hielden de drie punten in Brugge.

ZONDAG:

Anderlecht won vrij makkelijk de topper tegen Club Brugge. Diemerci Mbokani zetten pars-wit al vroeg op rozen. Milan Jovanovic en Suarez pikten ook hun doelpuntje mee. Anderlecht deelt zo een stevige tik uit aan rivaal Club.

Genk haalde in de slotminuut een puntje bij een herboren Zulte Waregem. Simaeys scoorde in de 91ste minuut. Berrier startte in de basis onder de nieuwe (oude) coach Dury en gaf de assist bij het doelpunt van Naessens.

Uw pronostiek voor deze week (tussenstand op vrijdagmiddag)
Standard - Beerschot 1
STVV - Kortrijk 2
OH Leuven - Lokeren 1
KV Mechelen - Bergen 1
Lierse - AA Gent 2
Cercle Brugge - Westerlo 1
Anderlecht - Club Brugge 1
Zulte Waregem - Racing Genk 2