Club Brugge heeft vandaag de transfer van de Noorse international Tom Hogli definitief afgerond. Hogli ondertekende een contract voor 3 seizoenen. Dat maakte Club bekend in een persbericht.

De Noorse international is duidelijk verheugd door de snelle transfer. (foto belga)
Vrijdagavond bereikte Club Brugge al een akkoord met Tromso over de transfer van Tom Hogli. Ook de club en de speler raakte het snel eens, waardoor Tom Hogli zaterdag al voorgesteld kon worden aan de pers. Hij zal het nummer 2 dragen.

Hogli begon zijn carrière bij Bodo/Glimt, maar verhuisde in 2007 naar Tromso. Daar werd hij verkozen tot Speler van het Jaar en kreeg hij de bijnaam Super Tom. Sinds 2008 is hij ook Noors international. 

De 27-jarige rechtsachter debuteerde in de Noorse nationale ploeg in 2008, tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ierland.

"Dit is een droom die uitkomt", zei de kersverse aanwinst op de persvoorstelling. "Club Brugge is een club met traditie en een schitterende aanhang. Je voelt dat hier iets nieuws wordt opgebouwd." Hogli wil met Club weer meespelen voor de prijzen.

TIP RUNE LANGE

Club Brugge werd door Rune Lange getipt. "Hij had ons attent gemaakt op zijn kwaliteiten", verduidelijkt manager Sven Vermant.  De ploeg volgt Hogli al sinds februari en scoutte de Noor een zestal keer. "Zowel opbouwend als verdedigend is hij een meerwaarde", klinkt het bij Club.

Hogli is al de vierde Scandinaaf die de rangen van Club komt vervoegen, na de Zweden Michael Almebäck en Fredrik Stenman en de Deen Niki Zimling. De vier andere nieuwkomers bij blauw-zwart zijn Björn Vleminckx, Thomas Meunier, Victor Vazquez en doelman Vladan Kujovic.

De rechtsachter sluit op 27 juni aan tijdens de voorbereiding in Knokke.