Wouter Vandenhaute, de topman van het productiehuis Woestijnvis, wil zich inkopen bij Anderlecht. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Anderlecht reageerde nogal kregelig op de berichten.

Wouter Vandenhaute. (foto belga)
Anderlecht hoopt zichzelf tussen dit en twee maanden te kunnen omdopen van een vzw tot een nv, om zo het kapitaal van de club aanzienlijk te kunnen verhogen.

In de nieuwe structuur die de club voor ogen heeft, zou voorzitter Roger Vanden Stock 51 procent van de aandelen in handen krijgen. Veertig procent is voor de steenrijke zakenman Alexandre Van Damme, één van de grote bazen van brouwerij Inbev. Wouter Vandenhaute zou de overige negen procent willen.

De 47-jarige Vandenhaute, die vorig jaar al de wielerklassiekers Ronde Van Vlaanderen, Omloop Het Nieuwsblad en Parijs-Brussel kocht, is al jaren supporter van Anderlecht. Binnen de club zou hij vooral omwille van zijn frisse ideeën welkom zijn.

Het Laatste Nieuws ziet wel een grote struikelblok: de relatie van Vandenhaute met manager Herman Van Holsbeeck. Sinds het ontslag van Frank Vercauteren, een goede vriend van de Woestijnvisbaas, is hun relatie flink bekoeld.

ANDERLECHT REAGEERT

Anderlecht reageerde nogal kregelig op de berichten. "Royal Sporting Club Anderlecht erkent de geplande wijziging van vereniging zonder winstoogmerk naar een moderne bedrijfsstructuur, net zoals hieromtrent in het verleden reeds verschillende keren werd gecommuniceerd. RSC Anderlecht wenst zich echter uitdrukkelijk te distantiëren van alle overige beweringen die in deze artikels worden vermeld. Royal Sporting Club Anderlecht houdt zich ertoe alle vorderingen betreffende dit dossier ten gepaste tijden te communiceren."