De 36-jarige Serviër Aleksandar Jankovic leidt dinsdag zijn eerste training als nieuwe coach van Lokeren. Hij volgt de naar Saudi-Arabië vertrokken Georges Leekens op.

Jankovic (r) samen met Muslin (l) in 2005. (foto belga)
Jankovic werkte in 2005 al voor Lokeren, als assistent van toenmalig hoofdcoach Savoljub Muslin.

Voorzitter Roger Lambrecht bevestigde het (al aangekondigde) nieuws maandagavond aan Sporza. "We wilden een jongere coach dan de 60-jarige Leekens", verklaarde Lambrecht.

"Een modern iemand, iemand die voor aanvallend voetbal gaat en jonge spelers een kans geeft. Jankovic past in dat plaatje. Hij is jong, ambitieus en tactisch heel sterk. Ook dat we ons beste voetbal onder Muslin speelden, heeft mee onze keuze bepaald."

Jankovic begint dinsdag al aan zijn nieuwe job. Hij krijgt een contract voor anderhalf seizoen. "Een contract dat we zeker zullen verlengen als hij onze doelstelling, een plaats bij de eerste zes, verwezenlijkt", besluit Lambrecht.

Jankovic moest wegens een knieblessure al op 28-jarige leeftijd een punt achter zijn spelerscarrière zetten. Hij werd assistent van Muslin bij zijn ex-club Rode Ster Belgrado, Metalurg Donetsk, Levski Sofia, Lokeren en Lokomotiv Moskou. In november 2007 werd hij hoofdcoach van Rode Ster.

Toen hij er niet in geslaagd was de club aan de titel te helpen, moest Jankovic opnieuw een stapje opzij zetten en kwam hij aan het hoofd van de voetbalschool van Rode Ster te staan. Zijn charisma en cultstatus bij de jongeren leverden hem de bijnaam 'Servische Mourinho' op.