Thierry Siquet is niet langer de coach van Charleroi. De Schot John Collins neemt over. Bekijk de reportage op Jupiler Pro League TV.

John Collins. (foto belga)
Collins (40) speelde ondermeer bij Hibernian, Celtic, Monaco, Everton en Fulham. Als trainer heeft de Schotse ex-international (58 caps, 12 doelpunten) alleen ervaring bij Hibernian (oktober 2006-december 2007). Dat team leidde hij in 2007 naar winst in de Schotse League Cup. Opmerlijk: de duur van het contract werd niet meegedeeld. Tommy Craig (58) wordt de assistent van Collins op Mambour.


"Het is een jonge, moderne trainer, met een winnaarsmentaliteit", verklaarde voorzitter Abbas Bayat de keuze. "Ik denk dat het de eerste Schotse coach is in de Belgische competitie. Ik hoop dat dit het einde is van een lange lijdensweg."

"Ik zie hier een club met ambitie, met een gemotiveerd en enthousiast bestuur", reageerde Collins. "Ik hoop dat ik het team aan betere resultaten kan helpen. Mijn systeem is erg simpel: de bal is rond en dus moet hij rollen. Ik hou niet van lange ballen. Ik wil beweging zien, offensief voetbal en veel kansen. Het publiek moet zich vermaken." 

BLOOTJE

Een verrassing is het ontslag van Siquet allerminst. Siquet lag omwille van de magere resultaten van Charleroi zwaar onder vuur. Dit weekend werd met 1-0 verloren van Charleroi.

Op 10 december werd Siquet door Bayat in zijn blootje gezet. Die liet zonder omwegen weten dat er een nieuwe coach voor Charleroi op komst was. De Zebra's zijn verlopig elfde in het klassement met 18 punten uit 16 duels.

Na Saint-Jean (Bergen), Dirk Geeraerd (Roeselare), Harm Van Veldhoven (G. Beerschot) en Thierry Pister (Bergen) is dit de vijfde trainerswissel van het seizoen.