Thierry Pister is niet langer coach van Bergen. Christophe Dessy neemt de fakkel over.

Christophe Dessy. (foto belga)
Bergen is momenteel 15de in de stand met 11 punten. Pister (43) leefde in onmin met enkele spelers (Dahmane, Herpoel, Diane) van de club. Ook bij de spelers onderling was er wrevel.

Pister zelf volgde Philippe Saint-Jean op, die na de eerste speeldag half augustus zijn ontslag had ingediend om gezondheidsredenen.

Christophe Dessy komt uit de jeugdopleiding van Bergen en was eerder aan de slag bij Standard en Nancy. Hij wordt de nieuwe sportief directeur van L'Albert en zal het profiel van de toekomstige coach uittekenen. Rudy Cossey blijft hulptrainer en zal het veldwerk voor zijn rekening nemen. Bergen speelt zaterdag voor eigen volk een zespuntenmatch tegen Dender. Daarin maakt Dessy zijn debuut.

Ik beschouw dit als een teken van vertrouwen. Ik was geen vragende partij en had dit helemaal niet verwacht", zegt Dessy. "Ik wil hier een stevige basis neerzetten want dat is een absolute voorwaarde om te kunnen overleven in eerste klasse."
 
"Vandaag is het vooral belangrijk om punten te pakken en de supporters weer plezier te schenken. Het is mijn overtuiging dat ook de vorige trainers van Bergen goed werk hebben geleverd. Het enige doel vanaf nu is het behoud van onze ploeg in de hoogste afdeling."

Na Saint-Jean, Dirk Geeraerd (Roeselare) en Harm Van Veldhoven (G. Beerschot) is dit de vierde trainerswissel van de Jupiler Pro League dit seizoen.