Aimé Anthuenis is de nieuwe trainer van Germinal Beerschot. De 64-jarige Lokerenaar is de opvolger van Harm Van Veldhoven, die donderdag opstapte bij de Ratten.

Anthuenis tekende een contract tot eind dit seizoen, met een optie voor een extra jaar. (foto belga)
Anthuenis tekent bij G. Beerschot een contract tot het einde van dit seizoen, met een optie op een extra jaar. De Antwerpse club staat in het klassement van de Jupiler Pro League op de 16e plaats, met 8 punten uit 11 wedstrijden.

Anthuenis kent de club goed. Hij was er tot vorig seizoen technisch directeur, maar kreeg van de directie geen contractverlenging omdat zijn functie te zwaar woog op het budget en te weinig meerwaarde opleverde.

Voor hij technisch directeur werd bij Germinal Beerschot was Anthuenis als trainer onder meer aan de slag bij Lokeren, Germinal Ekeren, Genk, Anderlecht en de Rode Duivels. Zijn laatste trainersjob bij Lokeren moest hij in het voorjaar van 2006 na amper twee maanden opgeven als gevolg van een burn-out. 

Aimé Anthuenis: 'Prettig weerzien met de club'
Anthuenis wordt om 13u voorgesteld bij zijn nieuwe club. Jupiler League TV zal hiervan straks verslag uitbrengen. Vrijdagochtend stond Anthuenis echter al een eerste keer op het oefenveld. "Ik kreeg donderdagavond een telefoontje, maar lang heb ik niet moeten nadenken", vertelde de kersverse coach.

"Dit is een prettig weerzien met de club die ik een poosje geleden verliet. Ik teken een contract tot het einde van het seizoen. Doelstelling nummer één is Germinal Beerschot terug op een niveau te brengen waar het thuishoort", aldus Anthuenis.